Box Office: Nejrychlejší a nejzběsilejší

Box Office: Nejrychlejší a nejzběsilejší | Fandíme filmu
Dieselova série jede na raketové palivo, a tak žádný film v dějinách nepokořil miliardu rychleji! Policajt ze sámošky 2 dominuje novinkám.

Málokdo čekal miliardu během 17 dnů, ale stalo se. Rychle a zběsile 7, které v Americe čerstvě utržilo 29 milionů, dělá obrovské tržby po celém světě, a to tak, že je nejenom druhým nejúspěšnějším filmem v Číně, ale i nejúspěšnějším filmem ve Vietnamu, Malajsii nebo Spojených Arabských Emirátech. To všechno dohromady dělá ze sedmého dílu film, který v dějinách kinematografie nejrychleji překonal celosvětovou miliardu. Jinak je aktuálně sedmým nejvýdělečnějším filmem všech dob s úhrnou tržbou 1,153 miliardou dolarů. Snímek je zároveň teprve druhým počinem studia Universal, který se dostal přes miliardu. Předtím se to povedlo jen Jurskému Parku, když se v roce 2013 vrátil do kin ve 3D konverzi. Není k tomu v podstatě moc co dodávat, jen můžeme trpělivě očekávat, až to všechno narazí příští týden do Avengers 2.

Na dvojce je Policajt ze sámošky 2, který překvapivě po šesti letech utržil 24 milionů, a to jak na poměry klasicky silně negativních recenzí (0 % na Rotten Tomatoes), tak i s ohledem na fakt, že film se nesnaží vypadat lépe, vtipkovat více a celkově přinést ve dvojce více předchozího. Navzdory rezignaci tvůrců ale můžeme stále očekávat americké tržby nad 100 milionů a možná i silnější ohlasy ze zahraničí, kde se o Paulovi Blartovi ví díky dabovanému televiznímu nasazování při nedělních odpoledních o poznání víc než v roce 2009. Celosvětově zatím snímek utržil 34 milionů.

Po Rychle a zběsile udělal Universal ještě jeden slušný krok, a to když odkoupil za 1 milion horor Unfriended, který utržil premiérových 16 milionů dolarů. Výhra je to ale i pro tvůrce originálních a relevantních filmů, protože právě Unfriended si obratně pohrává s žánrovými konvencemi teen vyvražďovaček, akorát k tomu využívá jednoho laptopu a virtuálního hangoutu. Film přesně trefil cílovku pod 25 let, které dorazila celá tříčtvrtina, kritici ho ale jinak doporučují obecně, ačkoli publikum prý úplně spokojené nebylo a hodnotí film průměrně.

Poslední velkou novinkou je Monkey Kingdom, krásně natočený, ale jinak nepřekvapující dokument, který jede za pomoci hvězdné vypravěčky Tiny Fey podle Disneyho rodinné příběhové linky a nabízí šikovně sestříhaný "lidský" příběh opičího království na Srí Lance. S necelými 5 miliony se pohybujeme na dolní hranici tržeb zvířecích dokumentů, ale i tak pochybuji, že by tahle filmová tradice v nejbližší době zmizela z kin.

V limitovaném nasazení se potom promítá v osmistovce kin True Story, ve kterém James Franco a Jonah Hill hrají v opravdovém příběhu novináře a vraha, jenž mu ukradl identitu. Průměrné 2 miliony dolarů jsou ale obrovské peníze vůči tragickému začátku Dítěte číslo 44. Film o sovětské tajné policii natáčený v Česku, zakázaný v Rusku a zničený americkými recenzenty, utržil v necelých 600 kinech pouhých 600 000 dolarů. Celosvětově pak má na kontě 2,7 milionu.

Příští týden nás čeká Age of Adaline s Blake Lively, Kevin James opustí sámošku a objeví se v druhoválečném Little Boyovi. Jo a ještě mezinárodní nasazení Avengers: Age of Ultron.

Zdroj: Forbes

 

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest