Rychle a zběsile 8: S filmem se počítá. Co přinese?

Rychle a zběsile 8: S filmem se počítá. Co přinese? | Fandíme filmu
Kam se bude ubírat budoucnost Rychle a zběsile, kam se sága ještě podívá a na které postavy se v budoucnu můžeme těšit.

Rychle a zběsile 7 si odbylo lokální premiéru, konečně se tedy beztrestně můžeme pustit do předpovídání budoucnosti. Pokud jste Rychle a zběsile 7 stále neviděli, čekají na vás v následujícím textu spoilery!

Co je jisté? Že se další díly točit budou. Počítalo se s nimi i těsně po tragické smrti Paula Walkera a momentálně je budoucnost série ještě pevnější. Vedení Universalu před časem prakticky otevřeně přiznalo, že železo se musí kout, dokud je žhavé a u Rychle a zběsile 7 se předpokládá, že půjde o dosud nejúspěšnější díl. Z ekonomického hlediska by tedy bylo naprosto nesmyslné končit se sérií právě teď, když se jí tak daří. Už v minulosti se hovořilo o tom, že existují plány až někam do devátého či desátého dílu, Vin Diesel opakovaně připomíná, že se celá série skládá z jednotlivých trilogií. Plány na další díl tedy jsou pevně dané.

Jak vyplývá z událostí sedmičky, v osmičce se nevrátí Brian O’Conner (Paul Walker) a jeho přítelkyně Mia (Jordana Brewster). S jistotou tedy můžeme počítat s postavami Toretta (Vin Diesel) Teje (Ludacris), Romana (Tyrese Gibson) a Letty (Michelle Rodriguez). Vyloučený není návrat Hobbse (Dwayne Johnson), i když jeho představitel v loňském rozhovoru uvedl, že své setrvání v sérii ještě zváží. Chtěl by ji opustit na vrcholu a O’Connerův odchod považuje za uzavření určité éry. V sedmém díle do party velice slušně zapadla také Ramsey (Nathalie Emmanuel). V minulosti se proslýchalo, že by se v dalších dílech mohl objevit Sean Boswell (Lucas Black), hrdina Rychle a zběsile 3, který měl v sedmičce malé cameo, naživu jsou také Elena (Elsa Pataky), Leo (Tego Calderon), Santos (Don Omar) a Monica Fuentes (Eva Mendes), výraznější vedlejší postavy minulých dílů.

U koho však s návratem nejspíš můžeme počítat, je Kurt Russell, který si v sedmičce zahrál tajuplného „Pana Nikoho“. Vin Diesel v aktuálním interview uvedl, že Russella nenajali ani tak kvůli sedmičce, jako spíš kvůli tomu, co se stane v osmém díle, který by se podle Dieselových slov měl alespoň částečně odehrávat v New Yorku! Během návštěvy v Číně Diesel mluvil pro změnu o tom, že by se další pokračování mělo odehrávat v Hongkongu, kde mezi událostmi Rychle a zběsile 5 a Rychle a zběsile 6 trávili čas Han (Sung Kang) a Gisele (Gal Gadot). Což je samozřejmě lehce matoucí prohlášení, protože momentálně jsou obě dvě postavy mrtvé. Mazal akorát Diesel čínským fanouškům med kolem pusy? Uvidíme v budoucnu flashbacky s Hanem a Gisele, které budou nějakým způsobem propojeny se současným dějem? Nebo nás snad čeká další spin-off ve stylu Rychle a zběsile: Tokijská jízda, ve kterém série skočí do úplně jiného časového období a až na pár postav nebude obsahovat nikoho z hlavního týmu?

Co si budeme povídat, každá posila by teď pro řídnoucí tým byla dobrá, takže flashbacky s Hanem a Gisele by při propagaci filmu jistě pomohly. Zvlášť když Gal Gadot nabere nové fanoušky díky postavě Wonder Woman. Obecně také můžeme předpokládat, že se tým bude snažit zacelit mezeru po O’Connerovi. Nahradí jej nepříliš výrazný Lucas Black? Potvrdí se starší klepy o tom, že si Paulův mladší bratr Cody Walker zahraje mladšího bratra i na filmovém plátně? Nebo filmaři využijí příležitosti a rozšíří obsazení o nějakou další hvězdu, která sérii vlije novou krev do žil?

S jakou hrozbou se tentokrát vůbec tým popere? Samozřejmě je možné, že nebezpečí vzejde od tajuplného Pana Nikoho, u kterého by se klidně mohly objevit nějaké nečestné úmysly. Popřípadě by mohl najít způsob, jak Dominica Toretta a jeho tým přesvědčit k další spolupráci - v minulosti se kupříkladu šuškalo, že by se z Russellovy postavy mohl vyklubat Dominicův skutečný otec. Ať už ale Russellova úloha v dalším dění bude jakákoliv, určitě se dříve či později vrátí bratři Shawovi! Deckard Shaw (Jason Statham) sedí ve vězení a je pěkně naštvaný a Owen Shaw (Luke Evans) rozhodně nepřežil svou smrt jen tak pro nic za nic. Místo v hrobě leží v nemocnici jednoznačně proto, že s ním mají filmaři nějaké další plány. Možná se tedy bratrské duo vrátí už příště, možná až v Rychle a zběsile 9, ale rozhodně zatím neřeklo poslední slovo.

Určitý obrázek o budoucím obsazení a směřování série tedy máme, zbývá zjistit, kdo to celé natočí. James Wan odvedl v Rychle a zběsile 7 výbornou práci, nicméně čeká jej natáčení V zajetí démonů 2 a šušká se o tom, že by měl točit nějakou komiksovku pro Warner, potenciálně Shazama s Dwaynem Johnsonem. Podobně vytížený je i Justin Lin, muž, který Rychle a zběsile vzkřísil z mrtvých a udělal z něj jednu z nejúspěšnějších blockbusterových sérií vůbec. Loni na podzim jsme sice zaslechli, že by Lin mohl točit Rychle a zběsile 8 a 9 naráz (už v minulosti se něco podobného zvažovalo pro šestku a sedmičku), nicméně momentálně režisér připravuje Star Trek 3 a stále by měl také někdy v dohledné době natočit Bourneův odkaz 2. Série tak může počkat na to, až si jeden z pánů udělá čas nebo dát šanci nějakému dalšímu mladému šikulovi. Přeci jen, jak už bylo řečeno, železo se musí kout, dokud je žhavé...

Zdroje: Naše starší články, Jimmy Kimmel Live, Today Online

Rychle a zběsile 8

14.04.2017 | USA, Francie, Kanada, Japonsko
Akční, Dobrodružný, Krimi, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest