Králova zahradnice: Alan Rickman režíruje Kate Winslet

Králova zahradnice: Alan Rickman režíruje Kate Winslet | Fandíme filmu
Po téměř dvaceti letech se Alan Rickman opět posadil na režisérské křeslo a na nás bude posoudit, zda si udržel um, se kterým natočil Zimního hosta.

Snímek Králova zahradnice nás zavede do Francie za vlády Ludvíka XIV. (Alan Rickman). Král Slunce se rozhodne pro přebudování svých zahrad ve Versailles  a tento úkol svěří nadané zahradnici Sabine De Barra (Kate Winslet). Ta musí prokázat nejen schopnost vytvořit monumentální dílo, ale také uchovat tajemství, která skrývá její minulost. A je jisté, že tato emancipovaná žena vnese do královského dvora tolik rozruchu, že i ona sama bude mít co dělat, aby to ustála.

Vedle Kate Winslet a Alana Rickmana se na královském dvoře setkáme se Stanleym Tuccim, Jennifer Ehle (Králova řeč) či s Helen McCrory (Harry Potter). Ze scenáristů pak vedle Alana Rickmana stojí za pozornost Jeremy Brock (Otrokem, Poslední skotský král).

Z traileru je poznat, že půjde nejen o budování zahrad, přestože o fascinaci v této oblasti nemůže být pochyb. Ale vidíme tu také romantické drama, které se proplétá jak načrtnutými vztahy, tak i zahradami, kterým má dát Sabine De Barra vzniknout. Alan Rickman se plně vkládá do role snobského krále, který nesmí hnout ani brvou, přičemž Kate Winslet, jako jeho pravý opak, hýří emocemi. Stanley Tucci je v roli královského dvořana opět vtipný, ovšem ostatní vedlejší postavy toho zatím moc nepředvedly, tak uvidíme, jak se to vybarví v konečném filmu. Pro zájemce přidáváme do playlistu ještě další ukázky a behind the scene video.

Film bude mít v Česku premiéru 16. dubna a na Slovensku o týden později, 23. 4.. Jak ukázky působí na vás? Chytla vás romantická linie nebo se spíš těšíte na Alana Rickmana?

Králova zahradnice: Upoutávky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest