Adam McKay zrežíruje marvelovku

Adam McKay zrežíruje marvelovku | Fandíme filmu
Pustí se komediální režisér do Inhumans? A co všechno už o nich víme?

Adam McKay (Zprávař, Bratři z donucení, Eastbound and Down) se poprvé do kontaktu s Marvelem dostal loni na jaře, když se Edgar Wright vzdal režie Ant-Mana a studio za něj hledalo náhradu. McKay kvůli časové vytíženosti nabídku nemohl přijmout, avšak pomohl alespoň s přípravou nového scénáře. Loni na pozdim pak Adam připustil, že se studiem měl nějaká další jednání a do budoucna by pro něj mohl něco natočit. Teď server Latino-Review vypátral, že spolupráce je definitivně domluvená. Který z chystaných filmů ale McKay pro Marvel natočí? V úvahu připadají Thor 3, Black Panther, Captain Marvel a Inhumans, ostatní chystané filmy už režiséry pevně dané mají. Latino-Review pak spekuluje, že nejpravděpodobnější se zdají být právě Inhumans. Pro to zatím nejsou žádné podklady, nicméně si pojďme připomenout, co o Inhumans víme:

Premiéra byla původně naplánovaná na termín mezi Avengers: Infinity War: Part I a Part II. Přesunula se však až na 12.7. 2019, tedy až za Infinity War Part II. Co přesně to znamená pro celou budoucnost Marvel Universe, to zatím nevíme. Rasa Inhumans nicméně už teď má klíčovou roli v rámci seriálu Agents of S.H.I.E.L.D., kde jsme se dozvěděli, že Inhumans jsou biologická zbraň vytvořená mimozemskou rasou Kree - modrými humanoidy, jež známe např. ze Strážců Galaxie.

Kree s Inhumans experimentovali na několika různých světech. Na Zemi se projekt uchytil, avšak kvůli vnitřním sporům byl opuštěn. Na první pohled jsou i dnešní potomci původně vysazených Inhumans k nerozeznání od obyčejných lidí, k zásadní změně dojde teprve ve chvíli, kdy jsou vystaveni transmutační látce, tzv. Terrigenské mlze. Ta v Inhumans vyvolá zásadní transformaci na buněčné úrovni, která vede k rozmanité škále nadpřirozených schopností.

Prvních několik Inhumans jsme potkali v Agents of S.H.I.E.L.D., spekuluje se o tom, že potomci Inhumans by mohli být i Quicksilver a Scarlet Witch - noví členové Avengers, které potkáme v Avengers: Age of Ultron. Obecně se potom zdá, že Marvel bude Inhumans využívat jako určitou náhražku za mutanty (X-Meny), na které v rámci celovečerních filmů nemá k dispozici autorská práva. První verzi scénáře napsal neznámý Joe Robert Cole a zatím jsme z filmu viděli pouze oficiální logo. Také se zdá, že Vin Diesel (Groot z Guardians of the Galaxy, série Rychle a zběsile) lobuje za to, aby si mohl ve filmových Inhumans zahrát. Uvidíme, nakolik se chystaný film bude inspirovat tím, co známe z komiksů:

V komiksech jsou Inhumans uměle vylepšenou odnoží homo sapiens, kterou před tisícelitími vytvořili mimozemšťané rasy Kree. Inhumans byli stvořeni jako válečný nástroj, ale z blíže neobjasněných důvodů se je Kree nakonec rozhodli nechat napospas osudu. Inhumans vytvořili vlastní společnost, která nejprve žila ukrytá na Zemi a posléze přesídlila na Měsíc. Jedná se o malý národ (něco přes 1200 obyvatel) s přísným kastovním systémem, kterému se s pomocí pečlivě plánované sňatkové politiky podařilo vyšlechtit lidský genom k dokonalosti. Každý Inhuman sám o sobě je fyzicky zdatnější než Captain Amerika a většina z nich nadále získává na prahu dospělosti díky Terrigenské mlze nadpřirozené schopnosti, které s jistou dávkou zjednodušení můžeme přirovnat ke schopnostem X-Menů, v míře jejich nebezpečnosti i v rozmanitosti. Inhumans jsou také technologicky nesmírně vyspělí. Komiksy většinou pojednávaly o královské rodině, která je vedena Black Boltem, mužem s tak mocným hlasem, že nikdy nesmí vydat ani hlásku, protože jediným slovem dokáže trhat pohoří na kusy.

Zdroj: Latino-Review

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest