Box Office: Jeden odstín Willa Smithe

Box Office: Jeden odstín Willa Smithe | Fandíme filmu
Kasovní tahoun se pokouší navrátit do tradiční formy.

Tento víkend opravdu postačila jenom hvězdná tvář Willa Smithe, aby se do kin znovu ve větší míře nahrnuly ženy nad 25 let a nechaly tam novince Focus lehce nad 19 milionů dolarů. Smith tentokrát opustil přepálené akční projekty a rozhodli se s vycházející hvězdou Margot Robbie vrhnout na několik podvodů, což vyšlo na rozhodně menší rozpočet než takové Po zániku Země. I tak je ale 19 milionů tržba, kterou Warneři berou jako tu slabší část kasovního spektra, ačkoli to rozhodně není taková pohroma jako Mortdecai, The Gambler nebo Blackhat. Podařená zábava pro dospělé by si rozhodně zasloužila víc a bude mít při rozpočtu 50 milionů opravdu co dělat, aby nesklouzla k jedněm z nejméně výdělečných projektů, pod které dal Smith svoje jméno.

Focus by nejlépe potřeboval takovou výdrž, jakou vykazuje Kingsman, kterému padají tržby po třetinách, což znamená ve třetím týdnu necelých 12 milionů. Celosvětově jsou špióni na 185 milionech dolarů. Na trojce je SpongeBob ve filmu s 11 miliony a 216 mega celosvětově. Až na čtyřku sklouzlo Padesát odstínů šedi, které končí ve třetím víkendu s 10,9 miliony a ve světě zřejmě už zítra překročí půl miliardu.

Druhou novinkou týdne je odložený horor The Lazarus Effect. Nijak neočekávaný ani nijak výrazně propagovaný snímek s pár známými tvářemi utržil premiérově 10,6 milionů a tím jeho cesta končí. Za měsíc si na něj nikdo nevzpomene, ale díky mikrorozpočtu 3 milionů je v podstatě už zaplacený. Ještě obrázek a můžeme jít dál.

MacFarland USA se v druhém týdnu také drží statečně, ačkoli premiérová tržba, ze které se odkrojilo jen 29 procent diváků byla malá, a proto necelých 8 milionů pomáhá Disneymu alespoň dorovnávat rozpočet. Oscaři nijak neuškodily Americkému sniperovi, ba naopak, film možná na soškách ostrouhal, ale čerstvých 7,7 milionů znamená, že jak Hunger Games: Síla vzdoru část 1., tak Strážci galaxie v nadcházejícím týdnu padnou a budeme moct oslavovat nového kasovního krále roku 2014 (v amerických pokladných).  Aktuálně je film v Americe na 331 mega, takže opravdu stačí jenom pár milionů. Celosvětově už Sniper utržil 440 milionů.

Příští týden nás čeká velká dospělá nadílka, dorazí totiž Nepovedenej kšeft, Druhý báječný hotel Marigold a Chappie.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest