Hunger Games: Chystá se druhý díl

Hunger Games: Chystá se druhý díl | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
K Hrám o život přibude i Vražedná pomsta. Kdo ji napíše? AKTUALIZACE: Podrobnější info a další fotky.

AKTUALIZOVÁNO: Doplnili jsme pro vás podrobnější informace a dvě nové fotografie

Trailer na Hry smrti (oficiální český název Hunger Games) sklidil poměrně pozitivní ohlasy a tak si Lionsgate pomalu začíná umetat cestičku k druhému dílu, aby se v případě úspěchu prvního filmu dalo okamžitě začít s natáčením dalšího. Krokem číslo jedna je scénář. K jedničce ho z větší části adaptovala sama autorka knižní předlohy, Suzanne Collins, ta je ale momentálně vytížená dohlížením na postprodukci Hunger Games. Studio tedy hledá scénáristu, který by začal na Vražedné pomstě (tak se v češtině jmenuje druhá kniha, v originále Catching Fire, tedy něco jako „Zažehnutý oheň“) začal pracovat hned a Suzanne by se k němu připojila později. Nejžhavějším kandidátem je momentálně Simon Beaufoy, který dostal Oscara za Milionáře s chatrče a za 127 hodin a Do naha! na něj byl nominován.

Přitom zatím vůbec není jisté, jestli se druhého dílu dočkáme. Lionsgate sice koupila práva na všechny tři knihy, smí z nich natočit čtyři filmy a pro Catching Fire si rezervovala datum premiéry na listopad 2013, ale pokud si nepovede dobře první díl, druhého se nedočkáme. Lionsgate totiž prodělala obrovské peníze na nevydařeném Barbaru Conanovi, Bez Dechu s Taylorem Lautnerem se tak tak zaplatilo a momentálně má studio značné prostředky vázané v Expendables 2. Podle šéfa studia, Jona Feltheimera, tak musí Hry smrti vydělat jen ve Spojených státech minimálně 100 milionů dolarů, aby bylo možné natočit pokračování. Připomínáme, že první film stál 80 milionů dolarů a je tak doposud nejdražším projektem, jaký Lionsgate realizovala bez partnerské spoluúčasti.

Už od začátku se přitom ví, že studio touží vybudovat frančízu srovnatelnou s Harry Potterem anebo přinejmenším s Twilightem. Ale je to vůbec možné? Harry prodal po celém světě 450 milionů knížek, Twilight 115 milionů a Hladové hry v Americe pouze 16 milionů! (Celosvětová data se nepodařilo dohledat, ale víc než 50 milionů to bude jen těžko). A mimo zmiňované dva titány se prakticky žádné další fantasy sérii pro mládež uspět nepodařilo. Eragon se dalších dílů nedočkal, Zlatý kompas jakbysmet, Percy Jackson pouze s obtížemi. Suma sumárum se bavíme o středně drahém blockbusteru bez hvězd, v nejistém žánru a se zdrojovou látkou s nepředvídatelným potenciálem. Stát se tedy může prakticky cokoliv a akcionáři Lionsgate budou trnout až do premiérového víkendu. A o čem druhý díl případně bude?

Následují spoilery pro první film

Po tom, co Katniss (Jennifer Lawrence) i Peeta (Josh Hutcherson), naprosto bezprecedentně, zvítězí oba v Aréně smrti (v Hladových hrách), měl by je čekat spokojený život v luxusu. Jenže své vítězství si vysloužili odporováním vládnoucímu Capitolu a Capitol nezapomíná. Hrdiny jsou navíc nechtěně vyneseni do čela občanské rebelie, vzdorem inspirované. Capitol zuří a plánuje pomstu: Oběma šampionům musí jejich výhra pořádně zhořknout, a tak Capitol chystá „All-stars“ verzi Hladových her, kterých se budou muset zúčastnit všichni předchozí vítězové.

Zdroje: Deadline, Bloomberg

Galerie: 2

Hunger Games: Chystá se druhý díl | Fandíme filmu Hunger Games: Chystá se druhý díl | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest