Vetřelce 5 by skutečně mohl natočit Neill Blomkamp

Vetřelce 5 by skutečně mohl natočit Neill Blomkamp | Fandíme filmu
Režisér Distriktu 9 si vymyslel vlastní pokračování Vetřelce a všem včetně studia Fox se nápad zjevně líbí.

Vzpomínáte si na vetřelecké artworky, které nedávno zveřejnil na svém Instagramu Neill Blomkamp, režisér sci-fi filmů Distrikt 9 a Elysium? Momentálně propaguje svou novinku Chappie a logicky je reportéry tázán, co to tenkrát mělo znamenat. A Blomkamp byl poměrně sdílný.

Vetřelec a Vetřelci patří mezi jeho nejoblíbenější filmy, a když měl při natáčení Chappieho čas, připravoval pátý vetřelecký film. Částečně to bylo pro radost, ale z větší části by nového Vetřelce opravdu chtěl točit. Zaplatil ze svého několika výtvarníkům, aby připravili grafické podklady a sám začal rozepisovat koncept. Hodně jeho vizi ovlivnila samotná Sigourney Weaver (představitelka hlavní role ve všech Vetřelcích), se kterou spolupracoval na Chappiem.

Blomkamp dále vysvětlil, že miluje filmy, ale má strašné problémy s hollywoodským systémem. Od té doby, co odvedl spoustu práce na nikdy nerealizované adaptaci videohry Halo, chová k šéfům z Los Angeles nedůvěru. Proto celý projekt dopředu připravil sám a rozhodl se, že se mu následně buď podaří společnost 20th Century Fox přesvědčit, aby pátého Vetřelce natočila přesně podle jeho podmínek a nebo jej prostě točit nebude. Rozhodně prý není ten typ, co by čekal, až mu někdo zaklepe na dveře a zeptá se ho, zda by "nechtěl natočil Spider-Mana 36". V současné době Neill bojuje sám se sebou a neví, jestli chce v režisérské profesi vůbec pokračovat, proto si řekl, že nic nezkazí, když se s ostatními fanoušky podělí alespoň o těch pár výše zmiňovaných obrázků. 

Foxem dopředu nejednal, takže studio bylo zaskočené, ale zdá se, že se mu Blomkampova vize líbila, a pokud se nakonec režisér rozhodne pokračovat v natáčení, prý by nebyl problém pátého Vetřelce realizovat. Pro by byla i Sigourney Weaver, které se líbí artworky, které jí Blomkamp poslal a celkový směr, kterým se chce režisér vydat. Herečka se netají tím, že není příliš spokojená s neurčitým závěrem, který dosavadní kvadrilogie má, avšak pátý díl, který jí studio před lety nabízelo, působil příliš nuceně a uměle. Neillovy nápady jsou prý naopak velmi přirozené a organické.

Jisté potíže by mohly pro projekt působit další okolnosti. Sigourney Weaver bude zhruba od podzimu vytížená natáčením několika pokračování Avatara a je klidně možné, že se Fox v nejbližší době konečně pohne kupředu s natáčením Scottova Promethea 2. Kdo ví, zda by za takových podmínek byl pátý Vetřelec stále realizovatelný. Pokud by ale všechno zklamalo a Blomkamp nakonec pátého Vetřelce opravdu nenatočil, není prý vyloučeno ani to, že by svůj příběh vydal jako komiks.

Zdroje: Coming Soon, Collider, Uproxx

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest