Padesát odstínů šedi: Obě dvě pokračování jsou v plánu

Padesát odstínů šedi: Obě dvě pokračování jsou v plánu | Fandíme filmu
Padesát odstínů šedi se střetává s nevolí veřejnosti, vlastních fanoušků i samotných filmařů a herců, přesto můžeme čekat další dvě části.

Padesát odstínů šedi to má těžké od začátku. Už samotná předloha se setkává s posměchem nemalé části veřejnosti (která povětšinou román nikdy nečetla a číst nebude). Fanoušci jsou však možná ještě přísnější. Každá zpráva o filmové adaptaci byla podrobena důkladnému zkoumání a zvlášť casting a zmírnění erotických scén se setkaly s vlnou nevole. Studiu se nepodařilo k erotické látce sehnat vysněné herce, a když se konečně začalo točit, nesly se přípravy filmu ve znamení konfliktů mezi režisérkou Sam Taylor-Johnson a autorkou předlohy E.L. James. Podle toho, co se zpětně dozvídáme, se Taylor-Johnson snažila natočit podle svého svědomí co nejlepší film, zatímco pro James byla prioritou co největší věrnost předloze.

Propagační turné se nese v hodně napjaté atmosféře. Všichni zúčastnění připouštějí, že pro ně natáčení bylo náročné a stresující, hlavní představitelé, Jamie Dornan a Dakota Johnson,často působí dojmem, jako by spolu nechtěli být v jedné místnosti. Pro oba herce je obtížné mluvit pořád dokola o natáčení sadomasochistických sexuálních scén, popřípadě reportérům společenských magazínů vykládat o tom, co „mají se svojí postavou společného“. Jamie Dornan je přesvědčený, že alespoň polovina čtenářů předlohy s ním nebude spokojená, Dakota Johnson by byla ráda, kdyby nikdo z její rodiny a známých film neviděl. A to je jen vrcholek ledovce z nejistých odpovědí, které herci v rozhovorech dávají.

Nic z toho ale nemění skutečnost, že film bude velice úspěšný. Udávaný rozpočet činil 40 milionů dolarů a podle nejoptimističtějších odhadů hollywoodských analytiků by Padesát odstínů mohlo během prodlouženého valentýnského víkendu utržit jen v USA přes 50 milionů dolarů. O tom, že se studiu investice vrátí, asi nelze pochybovat, takže nepřekvapí zpráva, že Universal schválil natáčení obou pokračování - Padesáti odstínů temnoty a Padesáti odstínů svobody. Filmaři to veřejnosti oznámili během slavnostní fanouškovské předpremiéry filmu. S uvedením celé trilogie jsme vždy tak nějak počítali, teď to máme černé na bílém. První část bude do našich kin uvedena 12.2.. Na závěr přikládáme dvě nové featuretty.

Padesát odstínů šedi: 2 nové featuretty

Zdroje: MTV, THR

Padesát odstínů temnoty

10.02.2017 | USA
Drama, Romantický
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest