X-Men: Chystá se televizní seriál

X-Men: Chystá se televizní seriál | Fandíme filmu
Dovolí to ale Marvel?

X-menovských projektů se chystá poměrně velké množství. Další pokračování hlavní série, samostatný Wolverine, Gambit a Deadpool. Špitá se také o X-Force, samostatném filmu s Mystique či Quicksilverem a úplně vyloučený asi nikdy nebude ani film s herci z původní trilogie. Přesto scenárista a producent Simon Kinberg v loňském interview podotknul, že zajímavých X-Menů je hodně a volných míst na plátnech jen omezený počet. Fox by se tedy mohl inspirovat Marvelem a DC a směřovat svoje hrdiny také na televizní obrazovky, kde jsou navíc dobrodružství serializovaná, stejně jako v komiksových sešitech.

Následně se na podzim objevila nepotvrzená zvěst serveru Bleeding Cool, že se skutečně chystá x-menovský TV seriál. Teď to osobně potvrdil i šéf televize Fox, Gary Newman, a server Hollywood Reporter vypátral další podrobnosti.

Seriál je ještě hodně daleko, nejdřív se jej dočkáme v televizní sezoně 2016-2017. Showrunnery se mají stát Evan Katz a Many Coto (oba 24) a s vytvořením konceptu jim mají pomoc Patrick McKay a J.D. Payne (oba pracovali na scénáři ke třetímu Star Treku, než došlo v produkci k velkému zemětřesení). Stanice Fox momentálně vysílá seriál Gotham, jakýsi prequel k Batmanovi, ale lze jen těžko spekulovat, zda bude stanice požadovat od X-Menů obdobný styl zábavy nebo budou mutanti ve všech směrech odlišní.

Nesmíme ale zapomínat na jednu důležitou překážku, kterou je Marvel. Fox totiž momentálně vlastní pouze práva na celovečerní x-menovské filmy pro kina, natáčení seriálu by mu musel znovu schválit právě komiksový gigant s červeným logem. Pro toho každopádně půjde čistě o obchodní rozhodnutí, fanoušci pro vrcholové manažery hrají roli pouze zprostředkovaně. Jaké by byly výhody odsouhlasení seriálu? X-Meni by byli ještě exponovanější, Marvel by mohl doufat v posílení prodeje merchandisingu (nad kterým má plnou kontrolu). Marvel by také samozřejmě dostal za televizní práva další poplatky či procenta ze zisku.

Co hovoří v neprospěch dohody? Šušká se, že někteří lidé ve vedení Marvelu a Foxu nemohou komiksovou konkurenci vystát a udělají cokoliv, aby si navzájem znepříjemnili život. A pokud jde čistě o obchodní stránku věci, Marvel má vlastní televizní seriály a dával by konkurenci do rukou další munici. Při nasazení každého dalšího komiksového seriálu navíc stále hrozí, že bude žánr jednou natolik přeexponovaný, že zájem o něj začne upadat. Manažeři už si ale jistě spočítají co je pro Marvel (lépe řečeno jeho majitele - Disneyho) to nejvýhodnější.

Zdroje: TV Insider, Bleeding Cool, THR, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest