Joss Whedon Avengers 3 a 4 režírovat nechce

Joss Whedon Avengers 3 a 4 režírovat nechce | Fandíme filmu
Že Avengers změní režiséra, se šušká už dlouho. Teď se k tomu vyjádřil sám Whedon. Udrží ho Marvel pro jiné projekty? AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Na konec článku přidáváme další Whedonovo vyjádření na téma Captain Marvel.

Původní článek: O tom, že Avengers 3 a 4 zrežírují bratři Russoovi (Captain America 2 a 3), si špitají holubi na střeše už hodně dlouhou dobu. Teď jsme dostali vyjádření režiséra Josse Whedona, který marvelácké týmovky vedl doposud. Režisér a scenárista de facto potvrdil, že obě dvě části Avengers: Infinity War se budou točit najednou a dodal, že si nedovede představit, že by se do takhle velkého projektu pustil. Natáčet mega blockbuster je podle něj strašně těžké a žere to strašně času. Je to už pět let, od chvíle, kdy naposledy vytvořil něco úplně vlastního. Takže opravdu pochybuje o tom, že by bylo možné jej přesvědčit, aby další čtyři roky života zasvětil Infinity War. Obzvlášť letos už si prý připadal, jako kdyby naráz točil tři televizní seriály - „je to naprosté šílenství“.

Whedon zároveň připustil, že stále chce být součástí Marvel Universe. Co tím režisér mohl myslet? Ví se, že byl Whedon dlouhou dobu společně s šéfem Marvelu, Kevinem Feigem, jedním z mozků celé operace, který plánuje další vývoj celého vesmíru. Whedon také u řady filmů působil jako určitý záchranný scenárista, který v případě potřeby pomohl na poslední chvíli přepsat pár stránek scénáře. Chce Whedon zůstat v této scenáristicko-producentské pozici? Nebo by se nebránil režii nějaké menší produkce, při které se netočí dva filmy naráz, se sto padesáti různými postavami? V interview pro Digital Spy si Whedon znovu postěžoval, že Hollywood nedává dostatek prostoru ženským hrdinkám a dodal, že i Marvel by s tím měl něco dělat. Mohlo by se tedy Josse podařit přesvědčit, aby se chopil Captain Marvel? To je samozřejmě zatím ve hvězdách.

AKTUALIZACE: BuzzFeed navázal na výše zmíněné interview serveru Digital Spy a poměrně podrobně se pustil s Whedonem do otázky žen a vůbec minorit ve filmech a v komiksech. Angličtinářům rozhodně rozhovor doporučuji k přečtení. Whedon byl ale především tázán vysloveně na Captain Marvel. Chtěl by film natočit? Na to režisér odpověděl, že to rozhodně nemůže vyloučit, protože pro Marvel pracuje rád. V příštím projektu se určitě chce zaměřit na jednu jedinou postavu a ne na celý rozsáhlý tým, zároveň ale zopakoval, že nejdůležitější teď pro něj je, vytvořit něco vlastního. Klidně to může být jen maličký projekt, ale Whedon jednoduše překypuje touhou něco stvořit a ne jen vyprávět příběhy z cizích světů, ať už jsou sebezajímavější. Samotnou Captain Marvel příliš dobře nezná, ale trošku mu na ní nesedí, že je na jeho vkus až příliš schopná a cílevědomá. Whedon totiž osobně preferuje postavy, ve kterých je třeba hrdinství maličko hledat. 

Teď jsou nicméně na pořadu dne Avengers: Age of Ultron. Jakým způsobem a zda bude Whedon dál spolupracovat s Marvelem, ukáže teprve čas.

Zdroje: CBM, Digital Spy

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest