Box Office: Depp má na krku třetí propadák v řadě

Box Office: Depp má na krku třetí propadák v řadě | Fandíme filmu
Neuspěl ani George Lucas, zato Jennifer Lopez se dařilo náramně. Ano, žijete ve správném vesmíru.

Tento víkend si kritici na novinkách opravdu smlsli, protože vyjma thrilleru Black Sea to za návštěvu kina nestálo. Na jedničce tedy znovu končí Americký sniper, se kterým budou mít konkurenční studia obrovský problém, protože v druhém týdnu ho potkávají pouze osmadvacetiprocentní propady a tržba se zastavuje na 64 milionech. Film znovu nemá v dějinách kasovních žebříčků obdoby, protože takhle vysoký druhý víkend zatím žádný eRkový film neměl. Nejblíže je Umučení Krista s 53 miliony a jelikož Sniper aktuálně překračuje i 200 milionů z USA, měl by se Ježíšův životopisný biják třást, protože ho Bradley Cooper s největší pravděpodobností odstřelí coby zatím nejvýdělečnější mládeži nepřístupný film v amerických kinech. Potřebuje na to dalších 170 mega, což není nepokořitelná meta. Celosvětově film utržil 247 milionů.

Z novinek se nejlépe prosadil The Boy Next Door, který není žádnou romantickou komedií, ale plnokrevným thrillerem. Jennifer Lopez nalákala do kina především ženy a film utržil 15 milionů dolarů. Byl to opravdu laciný projekt (rozpočet 4 miliony) a zřejmě skončí americkou jízdu s alespoň 40 miliony, pokud se bude hrát podobně jako například Tísňová linka s Halle Berry (17 milionů první týden, 51 milionů celkem).

Další příčky okupují starší kousky. Paddington má tento víkend lehce přes 12 milionů a celosvětově je těsně pod 170 mega. Dokonalý svědek s.r.o. se celkem udržel a minus 44 procent diváků mu zaručuje 11,6 milionů dolarů. Během pondělka zřejmě zdolá 40 milionů. 96 hodin: Zúčtování trpí pod vlivem Amerického snipera, ale i navzdory svižnějším propadům zřejmě stovka z Ameriky padne. Aktuálně je film na 76 milionech a ze zbytku světa už přiteklo celkem lehce pod 150 mega. Kód enigmy si přidal několik projekcí a tržby narostly oproti minulému víkendu o 13 procent, což filmu nejenom zajišťuje 7 milionů z tohoto víkendu, ale celkově se životopis Alana Turinga stává druhým nejvýdělečnějším filmem nominovaným letos na Oscara v kategorii Nejlepší film. Potřeboval na to přesně 60 milionů, aby překonal 59 mega Grandhotelu Budapešť. Celosvětově je Enigma na 110 milionech. (Nejvýdělečnější je z oscarovek samozřejmě Sniper).

S druhou novinkou týdne se vytasil George Lucas, který poskytl námět a producentský dohled nad animákem Strange Magic. U Disneyho jsou zřejmě rádi, že už se s Lucasovým jménem nemusí pojit, protože s ním poslední roky ruku v ruce přicházejí i otřesné recenze a hodně špatné tržby. Strange Magic je zářným příkladem. Film je podle kritiků sice hezký, ale jinak prázdný. Diváky očividně taky nezaujal, protože končí premiérový víkend jenom s 5,5 miliony dolarů. Tohle zřejmě Lucas zaplácne z prodejů Hvězdných válek, ale jinak bych už rád viděl nějakou podporu "malých netradičních projektů", kterou se George nedávno dušoval. Takový Steven Soderbergh by určitě s rozpočtem Strange Magic naložil obstojněji.

A až na devítce je Mortdecai: Grandiózní případ, který je grandiózním propadákem a dalším hřebíkem do rakve herecké kariéry Johnnyho Deppa. Mortdecai měl být poctou legračním britským kriminálkám ze staré školy, ve které se bude Depp pitvořit tak, aby z toho káplo alespoň 120 milionů, tedy dvojnásobek rozpočtu. Johnny ale nikdy nebyl kasovní tahoun, pokud se s ním nepojilo jméno Jack Sparrow nebo Tim Burton a v začátku roku 2015 to znovu potvrzuje tak, jako to potvrdil tragickou Transcendencí minulý rok. Jenom 4 miliony dolarů opravdu nestačí a nic na tom nezmění ani fakt, že si herec údajně výrazně zkrouhnul svůj plat, když se měl zasazovat o schválení rozpočtu. Mezinárodní kina přidala dalších 5 milionů.

V limitovaném nasazení měl premiéru Cake s Jennifer Aniston, který spoléhal na Oscarovou nominaci právě hlavní herecké hvězdy. Bohužel, ta nepřišla, a tak se celý projekt "komediální herečky v netradiční vážné poloze" bortí pod tíhou konkurence. Kritici od počátku tvrdí, že jde o průměrný film, takže abych mu ještě nepřitěžoval, řeknu, že 1 milion z necelé pětistovky kin je "průměr".

Ještě menší otisk způsobilo hudební drama One Song s Anne Hathaway, které utržilo jen 75 000 dolarů. Na druhou stranu film spoléhá především na VOD trh, takže nic nezatracujeme. I Black Sea s Judem Lawem utržilo slabých 35 000 z pěti kin, ale širší třístovka sálů ho čeká až příští víkend. Teď byl film uveden jen tak kvůli recenzím a šuškandě.

Příští víkend přibude ještě drama Black and White s Kevinem Costnerem. Draft Day je jeden z největších propadáků minulého roku, tak uvidíme, jak se bude hercovi dařit tentokrát. Do trojky nám ještě chybí found footage Project Almanac a drama The Loft.

Zdroj: Forbes

 

 

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest