Velká noc: Dokument z noční Prahy

Velká noc: Dokument z noční Prahy | Fandíme filmu
Bouřlivý noční život, krušné osudy i prachobyčejná všední noc v naší metropoli. Koukněte na trailer aktuálního dokumentárního filmu.

Pod křídly produkční společnosti HBO se na města snáší noc a se sluncem pod obzorem poodkrývá odvrácenou stranu naší metropole. Člověk, který nás noční Prahou ve svém dokumentu provede, je režisér a scénárista Petr Hátle. Ten podle všeho neklade otázky, ani nehledá odpovědi, jen ukazuje stav věcí. Velká noc patrně divákovi nabízí hlavně okno, kterým lze zahlédnout běh nenápadných událostí, noc co noc se opakujících v ulicích a na městských výpadovkách. 

Věci, které nám film ukáže, neoslavují noční život v rytmech nejrůznějších mejdanů. Je o světě ukrytém ještě hlouběji, často na očích, no často přehlíženém. Setkáme se s lidmi, které jejich příběhy svedly na scestí, nebo s lidmi, pro které jsou různé noční podniky běžným způsobem života. Setkáme se s výřezem naší společnosti, dotýkajícím se snad všech věkových vrstev.

Tento hezky a efektně zpracovaný dokument na nehezká témata o nehezkých osudech, se od 22.1. promítá v některých kinech a uvádí jej také stanice HBO. Ke cti dokumentu slouží vítězství ve své kategorii na festivalu Finále Plzeň, nebo na MFDF Jihlava.

Velká noc: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest