Vyšší moc: Příroda je mocnější než ideály

Vyšší moc: Příroda je mocnější než ideály | Fandíme filmu
Od každého z nás se něco očekává. Jak se však zachováme, když se ve zlomku vteřiny přiřítí katastrofa? Seznamte se s úsměvným dramatem, pusťte si trailer.

Pokud už máte všech hollywoodských blockbusterů až po krk, vždy je zde možnost zajít do kina na něco jiného. Něco evropského. A jeden takový snímek, konkrétně ze švédsko-dánsko-francouzské koprodukce tento týden míří do našich kin. Jmenuje se Vyšší moc (v originále Turist), natočil ho režisér Ruben Östlund, a provázejí ho vynikající reference. Snímek byl oceněn na několika menších festivalech, a z Cannes si v minulém roce odvezl Cenu poroty.

Vyšší moc je čtvrtým celovečerním filmem režiséra Östlunda, který se ve svých filmech zabývá lidskou psychikou v krajních situacích. Na svém kontě již má povídkové filmy Mongoloid s kytarou a V moci davu, a také znepokojivou studii šikany na školách s názvem Hra. Vyšší moc, existenciální drama (říznuté jemnými podtóny posměšného humoru) o rolích muže a ženy v rodinném životě, pojednává o čtyřčlenné rodině, která je na dovolené ve francouzských Alpách. Idylu ale přeruší lavina, která se řítí na restauraci zrovna v době oběda. Místo aby chránil své děti, manžel a otec v záchvatu paniky uteče. Když nebezpečí pomine, vyvstává otázka, zda je ještě schopen uhájit svou roli jako hlava rodiny.

Role rodičů ztvárnili Johannes Kuhnke a Lisa Loven Kongsli. Seriáloví fanoušci pak ve vedlejší úloze určitě poznají Kristofera Hivju ze seriálového hitu Game of Thrones. Vyšší moc má českou premiéru 22. ledna, na Slovensku běží už týden. Zatím koukněte na trailer, recenzi očekávejte v nejbližších dnech.

Vyšší moc: Trailer s českými titulky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest