Star Wars VII nevychází z námětu George Lucase

Star Wars VII nevychází z námětu George Lucase | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Proč vlastně George Lucas Hvězdné války prodal? A kdy uvidíme druhý trailer?

Když George Lucas prodával Star Wars Disneymu, svěřil mu kromě práv na celou značku také své rozpracované scénáře na další pokračování. Na jeho návrhu dál pracoval scenárista Michael Arndt, ale jak jistě víte, Arndt se názorově rozešel s režisérem J.J. Abramsem, který následně společně s Lawrencem Kasdanem (Návrat Jediů, Impérium vrací úder, Dobyvatelé ztracené archy) vykročil novým směrem.

V aktuálním interview Lucas dokonce uvádí, že se filmaři rozhodli jeho nápady vůbec nepoužít a přišli se zcela novými. Jiný rozhovor, ve kterém George tvrdí, že o nových Hvězdných válkách neví "vůbec nic", může sice o předchozím výroku vyvolat určité pochyby, ale obecně se zdá, že otec zakladatel bude mít s novými Star Wars jen pramálo společného. Původně se hovořilo o tom, že s Abramsem prakticky denně mluví a je filmařům kdykoliv k dispozici, postupně se nicméně zřejmě stáhl do pozadí a podle svých slov se moc těší na to, až bude poprvé v životě z Hvězdných válek překvapený tak, jako všichni ostatní fanoušci.

Proč vlastně Lucas značku prodal? Dle svých slov chtěl sedmdesátiletý režisér připravit celou novou trilogii, ale uvědomil si, že by mu vzala dalších deset let života. Chtěl tedy natočit Epizodu VII, v květnu 2015 ji uvést do kin a následně tedy Star Wars prodat. Jenže mezitím se objevil Disney, nabídl mu čtyři miliardy dolarů a George nabídku v říjnu 2012 přijal. V červnu 2013 se oženil, o dva měsíce později se mu narodila dcera, se kterou teď tráví většinu času. Pokud zrovna není s rodinou, věnuje se „menším, experimentálním filmům“, mezi které řadí třeba i blížící se animák Strange Magic.

Zpátky k Hvězdným válkám, konkrétně k příštímu traileru. Premiéra je ještě daleko, proto bychom novou upoutávku neměli čekat během letošního Super Bowlu. V dubnu a květnu však Disney neopomene využít synergie se svým mega blockbusterem Avengers: Age of Ultron a hodlá novou upoutávku podle zákulisních zdrojů připojit právě k němu. Teoreticky by se upoutávka mohla poprvé objevit na akci Star Wars Celebration (16.-19.4.), s jistotou ale máme počítat s druhými Avengers, kteří se po světě začnou promítat už od 22.4.. V upoutávce bychom konečně měli vidět i hrdiny předchozí trilogie, přesto by se však měla marketingová kampaň zaměřovat obecně především na nové postavy a nový příběh. Nostalgie má být spíš v pozadí. Na úplný závěr se koukněte ještě dolů do galerie, kde na vás čekají dva oficiální obrázky lodi Millenium Falcon.

Zdroje: Screen Rant, Cinema Blend, Fortune, Latino-Review, Slashfilm, USA Today

Star Wars: Síla se probouzí

14.12.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 2

Star Wars VII nevychází z námětu George Lucase | Fandíme filmu Star Wars VII nevychází z námětu George Lucase | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest