Star Wars: Síla se probouzí: Analýza teaser traileru

Star Wars: Síla se probouzí: Analýza teaser traileru | Fandíme filmu
Teaser trailer je venku, je čas se na něj podívat zblízka.

Zpočátku to znělo jen jako divoké zvěsti, ale teaser trailer na Star Wars: Síla se probouzí, vážně vrazil na internet ještě letos. Pocity? Někdo je z upoutávky nadšený a někoho příliš neoslovila. Zahnat pochyby snad později pomůže plnohodnotná upoutávka. Nicméně po delší době jsme se vrhli na podrobnější průřez scén, u kterých se už také stačila vynořit celá řada různých teorií. Potvrdí se některé z nich?

Ukázka záběrem na písečné duny, z čehož by se dalo soudit, že jde o dobře známou planetu Tatooine. Rozezní se zlověstný hlas, jenž by měl patřit Andymu Serkisovi.

Objevuje se první postava teaseru, s tváří Johna Boyegy, který zřejmě neprožívá dobrý den. Proslýchá se, že byl sestřelen. Je ale uniforma Stormtroopera pouhým převlekem nebo byl snad určitý čas na straně Impéria? 

Malý „droidík“ ve tvaru kutálejícího míče s půlkulatou hlavou, si to brázdí zřejmě kolem motorů kluzáků, které byly součástí oblíbených tatooinských závodů. 

První pohled na nové imperiální vojáky během přípravy na výsadek. Povšimněte si výškového rozdílu. Doba klonů je už hodně dávno pryč, teď už se pod maskou nového designu může skrývat kdokoliv.

Vizuální úpravou prošla i imperiální výzbroj. 

Daisy Ridley startuje speeder ve tvaru obrovského flash disku. Podle spekulací se hrdinka údajně jmenuje Kira a její rodiče mají být Han Solo a Leia. O součástce vpravo na obrázku se vede debata, jestli to náhodou není rukojeť světelného meče. V knižních spin-offech se dcera Hana a princezny jmenuje Jaina a stala se Jediem.

Oscar Isaac, jakožto pilot letecké eskadry rebelů. Někdo tvrdí, že má s postavou, kterou hraje Daisy Ridley společné rodiče. Mě osobně napadla myšlenka, jestli třeba Isaac nebude filmovým potomkem proslulého Wedge Antillese, který se podílel na zničení první a druhé Hvězdy smrti.

Lehce upravené typy X-Wingů letící nízko nad vodní hladinou. Schyluje se před bitvou na známé planetě nebo nám bude představena nová? 

Tajemná černá postava v kápi jdoucí v nehostinných podmínkách lesem. Že by jeden ze záporáků filmu, kterým by měl být Adam Driver

Zřejmě jeden z nejvíce diskutovaných „wtf“ momentů. Sestrojený světelný meč, který má na rozdíl od ostatních mečů i paprsky na jílci po straně. Struktura světelných paprsků je neobvyklá. Jde snad o jiný druh krystalů v rukojeti, jež usměrňují energii vyzařování uvnitř meče do čepele? Nicméně souboj na světelné meče v tomto zasněženém prostředí bych si nechal líbit. 

V závěru se nám představuje ikonický Millennium Falcon svištící si to do výkrutu a pod palbou TIE stíhaček. Díky gradující hudbě Johna Williamse z téhle scény doslova jde mráz po zádech.

Pokud máte vlastní teorii nebo postřeh k určitému momentu ukázky, dejte nám vědět v komentářích. Pokud však znáte podrobné spoilery, komentářů se prosím zdržte a nechte ostatní spekulovat.

Star Wars: Síla se probouzí

14.12.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest