Cyborg: Představujeme ocelového hrdinu

Cyborg: Představujeme ocelového hrdinu | Fandíme filmu
Hlavní představitel donedávna vůbec netušil, že bude hrát Cyborga v samostatném filmu. Co o postavě víme my?

Už déle než měsíc představujeme jednotlivé komiksové filmy ze stáje DC, jejichž přípravy studio Warner před pěti týdny oficiálně potvrdilo. Cyborga jsme neodkládali tak dlouho ani tak proto, že do kin půjde až v roce 2020, ale jednoduše z toho důvodu, že se o něm prakticky nic neví.

V komiksech je Cyborg napůl člověk a napůl stroj, kterého jeho otec, geniální vědec, zachránil před jistou smrtí výměnou jeho poraněných orgánů a končetin za vyspělé robotické protézy. Ve svém kybernetickém těle se mladík mezi svými vrstevníky cítí jako odstrčená zrůda, proto odchází do ústraní a posléze se stává členem hrdinského týmu Teen Titans, který jej přijme za vlastního. V nejnovějším restartu DC Universe je jedním ze zakládajících členů Justice League. Kromě zvýšené síly a odolnosti dokáže Cyborg komunikovat se stroji a má ve svém těle zabudované nejrůznější zbraně.

Na plátnech na Cyborga odkazoval už Muž z oceli, kde je vidět logo firmy S.T.A.R. Labs, která Cyborga v komiksech vyrobila. Henry Cavill také v jednom interview Cyborga označil za zajímavý mezistupeň mezi obyčejnými pozemšťany a mimozemskými nadlidmi. Poprvé hrdinu uvidíme v Batman v Superman: Dawn of Justice, kde sice nebude mít tak velkou roli jako třeba Wonder Woman, ale také asi nepůjde o vyložené cameo. Dle dostupných informací by se totiž měl setkat s většinou dosud obsazených superhrdinů a snad i s Lexem Luthorem. Dále postavu uvidíme v obou dílech Justice League a konečně v samostatném filmu, který má premiéru ohlášenou na 3.4. 2020.

Úlohy ztvární naprosto neznámý Ray Fisher, který doposud hrál pouze v divadle. Tam si jej všiml Ang Lee, když hledal obsazení pro svůj boxerský snímek o Muhammadovi Alim. Lee si s Fisherem sjednal osobní schůzku a hned se o něj začali zajímat i další filmaři. Fisher byl jedním z kandidátů na roli v nových Star Wars a nakonec je jeho prvním hollywoodským kšeftem role populárního superhrdiny, hned ve čtyřech celovečerních filmech.

Sám Fisher je z celého procesu ještě celý vyjukaný a přiznal se, že se zkrátka chtěl zúčastnit budování filmového DC Universe, i když vlastně o tom, jaké s ním má Warner plány, vůbec nic neví. Ze začátku třeba vůbec netušil, že by se mohl dočkat samostatného filmu bez ostatních hrdinů. Jak praví přísloví, Ray ke své filmové kariéře přišel jak slepý k houslím, tak mu přejme, ať z ní mají diváci stejnou radost, jako on sám.

Zdroje: EW

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest