Aquaman: Na jaké vedlejší postavy se můžeme těšit

Aquaman: Na jaké vedlejší postavy se můžeme těšit | Fandíme filmu
A co už ví Jason Momoa o své komiksové budoucnosti?

Batman v Superman a Suicide Squad na chvíli přestávají chrlit novinky, a tak máme čas shrnout nejnovější zprávičky také o další očekávané adaptaci DC komiksu, o Aquamanovi. Po měsících nepotvrzených zvěstí Warner konečně v říjnu oficiálně odhalil, že Jason Momoa skutečně bude hrát Aquamana. Herec tak konečně měl možnost se ke své roli vyjádřit, i když toho vlastně sám příliš neví. Momoa potvrdil, že poprvé jej skutečně uvidíme už v Batman v Superman: Dawn of Justice (25.3. 2016), přičemž v minulosti se šuškalo, že se vládce moří ozve kvůli škodám, které Zod nadělal v Indickém oceánu se svým obřím mimozemským strojem.

Potom se objeví v Justice League I. (17.11. 2017), ale o té také zatím příliš neví. Scénář zatím neviděl a teprve nedávno se dozvěděl, kteří komiksoví hrdinové se vlastně ve filmu setkají. O Aquamanově sólovce potom ví hrdinův představitel úplně nejméně. Netuší, kdo by měl film režírovat, ani o čem bude. Domnívá se, že by mohlo jednat o příběh hrdinova vzoru, a že by se mohlo natáčet v roce 2016 nebo 2017. Premiéra je naplánována na 27.7. 2018.

Mera

Daleko víc tak, jako obvykle, o Aquamanovi prozrazují neoficiální zdroje. Zajetý fanouškovský web The Aquaman Shrine tvrdí, že vedlejšími postavami v sólovém filmu budou Mera, Orm, Black Manta a rasa zvaná Trenchové. Mera je v komiksech Aquamanovou manželkou. Je trvalou obyvatelkou podvodní říše, původem z mimozemského vodního světa, mezi její nadpřirozené schopnosti se řadí především manipulace vodní masou, kterou může různě zpevňovat či vrhat v proudech. Orm, alias Ocean Master, je Aquamanův zlý nevlastní bratr, podmořský pirát a terorista, který se bratra snaží svrhnout z trůnu a získat vládu nad Atlantidou pro sebe. Na rozdíl od Aquamana, který je napůl člověk a napůl Atlantiďan, Orm je „plnokrevník“. Ve starších komiksech je to čistokrevný člověk, který pod vodou přebývá pomocí technologických či magických hraček, v aktuálních komiksech je pro změnu plnokrevný Atlantiďan, který vládne nadlidskými schopnostmi, téměř rovnými těm Aquamanovým.

Ocean Master

Black Manta je šílený zabiják, který je posedlý Aquamanem. V jedné verzi svého původu Aquamana nenávidí za to, že jej v útlém věku nedokázal zachránit před krutými únosci, v druhé variantě je Manta chovancem proslulého Arkhamského ústavu pro duševně choré zločince, který nachází klid pouze v chladivé vodě a postupně tak začíná být vládcem moří fascinován. Je to běžný smrtelník, ale ve vodě se pohybuje prostřednictvím speciálně upraveného potápěčského obleku, který mu dodává nadlidské síly. Údajně by se měl objevit také ve snímku Suicide Squad! A konečně Trenchové jsou krvelačnou rasou podvodních kanibalů, kteří pojídají vše, co jim stojí v cestě.

Black Manta

Tím ale překvapivě výčet Aquamanových souputníků nekončí. Na place Batman v Superman se podařilo vyfotografovat karavan, ve kterém přebývá dublérka „Kahiny“. A Kahina není nikdo jiný, než další postava z Aquamanových komiksů. Jedná se o poměrně druhořadou postavu, která se objevila v pár sešitech, když vládci moří pomáhala lovit Black Mantu. Kahina je ale také věštkyně. Že by její schopnost našla ve filmu nějaké uplatnění?

The Trench

Pro úplnost doplňujeme, že Aquaman, občanským jménem Arthur Curry, je synem lidského strážce majáku a šlechtičny z Atlantidy, bájné podvodní říše obývané mořským národem s nadlidskými silami. Díky královské krvi a dvojímu původu získává Arthur během dospívání schopnosti, které Atlanťany dokonce převyšují. Je dokonalý plavec, dokáže dýchat pod vodou a ovládat vodní živočichy. Díky dlouhým pobytům v hlubinách je zvyklý odolávat obrovským tlakům, takže je jeho tělo jen těžko zranitelné a vládne silou, která se blíží nejmocnějším superhrdinům v DC Universe.

Jeho trojzubec je mocná magická zbraň, která dovede zranit i ty nejmocnější záporáky. Na druhou stranu Aquaman při pobytu na souši postupně slábne a vždycky patřil mezi vysmívané hrdiny, díky nepraktickým schopnostem (komunikace s vodními tvory) a tak trochu zženštilému vzhledu. Moderní komiksy z něj však udělaly ošlehaného mořského vlka s harpunou místo useknuté ruky a složitou, zajímavou osobnost, která má komplexy z toho, že ji veřejnost nebere vážně. Kromě toho, že se Arthur stává během života králem Atlantidy a sedmi oceánů, je také jedním ze zakládajících členů Justice League.

Zdroje: The Aquaman Shrine, The Aquaman Shrine II, The Aquaman Shrine III, Filming in Chicago, ComicBookMovie Obrázky: ComicVine

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest