Temný rytíř povstal se vrátil do IMAXu

Temný rytíř povstal se vrátil do IMAXu | Fandíme filmu
Do středy máte jedinečnou možnost ještě jednou vidět TDKR v takové podobě, v jaké Christopher Nolan film zamýšlel.

Ve čtvrtek má premiéru Interstellar Christophera Nolana (stojí za to, film zrecenzujeme brzy) a pražský IMAX na Floře je jedním ze zhruba padesáti kin na světě (a dokonce jediným v kontinentální Evropě), které promítají film přesně tak, jak by si jeho režisér přál, abychom jej viděli, tedy z filmového pásu (podrobnosti ve starší novince). Někdo na Floře navíc dostal výborný nápad a rozhodl, že když už se stará analogová promítačka bude znovu instalovat kvůli Interstellar, není důvod ji pořádně nevyužít. Ode dneška až do středy tak máte unikátní (a zřejmě opravdu poslední) možnost, vidět v originální podobě snímek Temný rytíř povstal.

I ten totiž režisér Christopher Nolan natáčel do značné míry na jedinečné kamery IMAX, konkrétně je v ultimátním formátu prezentováno plných 72 minut. Co přesně to pro diváky znamená? V daných pasážích se obraz roztáhne na plnou výšku obřího IMAX plátna, pohltí vás a díky promítání z filmového pásu má film v daných momentech naprosto dech vyrážející obrazovou kvalitu. Analogová projekce má totiž stále ještě lepší vlastnosti (jas, barevné podání, rozlišení) než limitující digitální projektory, které před sebou pořád ještě mají slušnou cestu, než se analogové projekci vyrovnají.

Takže pokud jenom trochu můžete, na Floru se rozhodně vypravte! Podobná možnost už se pravděpodobně nikdy nebude opakovat a zažít na vlastní kůži skutečný IMAX, opravdu stojí za to.

Temný rytíř povstal

20.07.2012 | USA, Velká Británie
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest