Nebe existuje: Náboženské drama v kinech i na DVD

Nebe existuje: Náboženské drama v kinech i na DVD | Fandíme filmu
Snímek o posmrtném životě v našich končinách překvapivě přijde na DVD jen s měsíčním odstupem po premiéře v kinech.

Otázky o nadpřirozenu, posmrtném životě a náboženství dokážou lidi zaručeně zaujmout. Obzvlášť však pomáhá, když je příběh doplněn o poznámku “založeno na skutečných událostech.“ Přesně takový je i příběh vylíčený ve filmu Nebe existuje (Heaven is for Real).

Událost, která si zasloužila zaznamenání v knižní a teď i filmové formě, je následovná: Čtyřletý Colton (Connor Corum) při operačním zákroku vyklouzne ze svého fyzického těla a následně se dostane až do nebe. Operaci chlapec přežije a po zotavení zná věci, které by vědět neměl. Podrobnosti o své nenarozené sestře, o dávno zesnulém pradědovi, nebo ví, co dělali rodiče, zatímco ležel na sále. Jeho otec Todd (Greg KinnearStuck in love, Zelená zóna), místní pastor, je samozřejmě skeptický, ale časem nabývá na přesvědčení, že zde skutečně pracují zázračné síly.

Na režisérské židli seděl Randall Wallace, který má na svědomí třeba válečný snímek Údolí stínů s Melem Gibsonem, nebo už klasického Muže se železnou maskou. V dalších rolí si zahráli Kelly Reilly (Kalvárie, Sherlock Holmes 2: Hra stínů), Lane Styles (Reasonable Doubt), Thomas Haden Church (Koupili jsme Zoo, Spider-Man 3) a další.

Drama o životě po životě však už podle traileru okatě tlačí na pilu a působí spíš jak dílo určené na náboženskou výchovu. S mnohými silně osvětlenými záběry poukazuje na přítomnost čehosi nábožensky blyštivého a vykreslení milující se americké rodiny, která je svědkem božské činnosti přímo pod vlastní střechou, může být až nesympatické. Celé pojetí je ale pochopitelné, když uvážíme, že knihu, které se snímek drží, napsal kněz Todd Burp.

Na Slovensku snímek běží od 30.10. v kinech (pod názvem Nebo nie je výmysel), v Česku jde trochu překvapivě už 26. listopadu na DVD. A jak známo, česká DVD se běžně prodávají i na Slovensku, takže pokud někdo z našich východních čtenářů chce vidět film, ale nemá chuť se trmácet do kina, vlastně ani nemusí. Zvláštní distribuční strategie...

Nebe existuje: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest