Mami!: Puberta může být boj, s ADHD ještě větší

Mami!: Puberta může být boj, s ADHD ještě větší | Fandíme filmu
Talentovaný mladý režisér Xavier Dolan natočil v 25 letech svůj už pátý celovečerní film! Zítra si odbude českou premiéru, seznamte se.

Drama o výchově, nebo lépe řečeno, snaze zvládat výchovu psychicky nemocného syna v divokých letech jeho života. Dokumentace vzájemného působení chlapce s ADHD a jeho okolí. Nalézání cesty, kterou může neúplná rodina s podobnými problémy jít dál. To vše rozebírá Xavier Dolan (Zabil jsem svou matku, Imaginární lásky), režisér, scénárista a herec v jednom balení, v novém filmu Mami!.

Mladému tvůrci z Kanady je teprve 25 let, ale talentu má na rozdávání. Dává to najevo každým svým filmem a nejnovější by prý neměl být výjimkou. Zápletku tvoří problémový život matky (Anne Dorval) a jejího syna (Antoine-Olivier Pilon), trpícího ADHD, což je směs hyperaktivity a poruchy pozornosti. Steve je pod vlivem své diagnózy značný potížista neuznávající autority. Jeho matka se ho však snaží ze všech sil udržet na uzdě. K této dvojici si najde cestu i další ztracená duše, sousedka Kylea (Suzanne Clément), a všichni tři se pak nechají unášet na vlně rozmarů mladého Stevea a snaží se držet své rozhoupané životy v těch nejlepších možných mezích. Herecké seskupení je v našich končinách pramálo známé, což ale neplatí pro příznivce režisérovy tvorby. Všichni členové ústřední trojky se podíleli na režisérových starších filmech.

Jestli někomu chlapec s poruchou pozornosti připomíná britského Sobeckého obra, po zhlédnutí ukázek zjistí, že i když to není scestné přirovnání, mají spolu málo společného. Zde je na rozdíl od toulek samotářského kluka, který neví co se sebou, vidět snahu řešit city, emoce, vyhrocené chování a snad i lidské hodnoty. Česká premiéra je naplánována na zítřek.

Mami!: Trailer s českými titulky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest