Stejná srdce: Mark Ruffalo bojuje s nemocí AIDS

Stejná srdce: Mark Ruffalo bojuje s nemocí AIDS | Fandíme filmu
Drama HBO, inspirované historickými událostmi, si vydobylo tak dobré renomé, že se dostalo dokonce i k nám na DVD. Seznamte se.

V roce 1985 napsal Larry Kramer divadelní hru The Normal Heart, která pojednává o šíření nemoci AIDS v USA v 80. letech. Po 29 letech se Kramer k této oceňené hře vrátil a napsal scénář pro stejnojmenný televizní film z produkce HBO, který je u nás distribuován pod názvem Stejná srdce. Režii filmu obstaral Ryan Murphy (Jíst, meditovat, milovat, American Horror Story) a kromě zmíněného HBO se produkčně na filmu podíleli například Scott Ferguson nebo Brad Pitt. Nutno říci, že i když se jedná „pouze“ o tv film, obsazení je prvotřídní. Ve filmu účinkují Mark Ruffalo (Avengers), Taylor Kitsch (Lone Survivor), Matt Bomer (seriál Chuck), Julia Roberts (Erin Brockovich), Alfred Molina (Spider-Man 2) nebo Jim Parsons (The Big Bang Theory).

Normal Heart popisuje lítý boj newyorského spisovatele Neda Weekse (Ruffalo) za lepší informovanost veřejnosti o nemoci AIDS. Společně s doktorkou Emmou Brookner (Roberts) a svými přáteli (Kitsch, Parsons) se snaží upozornit především gay komunitu o nebezpečí této nemoci a získat podporu od zastupitelů města a politiků. Během své snahy se Weeks seznámí s reportérem novin New York Times, Felixem Turnerem (Bomer), jenž je také homosexuál a který by díky svému zaměstnání mohl efektivně upozornit na smrtelnou hrozbu. Oba se do sebe zamilují, avšak později je i Turnerovi diagnostikováno AIDS.

HBO má v dramatech velké zkušenosti a u Normal Heart se je jistě snaží co nejvíce zužitkovat, obzvláště, když se jedná o takové téma. I přes údajně příliš dlouhé emotivní scény je film velmi dobře hodnocený a všichni účinkující prý podávají skvělé výkony. Svůj názor si můžete začít utvářet už podle traileru a několika dalších videí níže nebo si rovnou film pořídit na DVD, jenž v ČR vyšlo minulý týden.

Stejná srdce: Trailery a klipy

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest