Jimmy P.: Benicio Del Toro má válečné trauma

Jimmy P.: Benicio Del Toro má válečné trauma | Fandíme filmu
Benicio Del Toro hraje amerického indiána, traumatizovaného druhou světovou válkou. Léčit jej bude bondovský záporák. Podívejte se na trailery.

Francouzský režisér Arnaud Desplechin (Králové a královna, Mužská hra) se nikdy nebál vážných a komplikovanějších témat a v jeho zatím posledním filmu tomu není jinak. Snímek Jimmy P. je natočen na motivy knihy Reality and Dream: Psychotherapy of a Plains Indian, napsané etnologem a psychoanalitikem Georgesem Devereux (narozen jako György Dobó). Scénář napsal režisér Arnaud Desplechin společně s Kentem Jonesem a Julií Peyr. Film se premiérově promítal na festivalu v Cannes a kromě zajímavého námětu má i silnou ústřední dvojici, kterou údajně skvěle ztvárňují Benicio del Toro (Strážci Galaxie, 21 Gramů) a Mathieu Amalric (Quantum of Solace, Kuře na švestkách).

V polovině 20. století se člen indiánského kmene Černonožců, James Picard (del Toro), vrací z válkou zmítané Franice domů, do americké Montany. Po úporných bolestech hlavy a dočasné ztrátě zraku a sluchu, se Jimmyho sestra (Michelle Thrush) rozhodne zavést svého bratra do ústavu pro veterány, kde se jeho personál snaží přijít na příčinu Jimmyho problémů a pomoci mu. Jelikož si ale neví moc rady, přizvou si na pomoc Georgese Devereux (Almaric), sympatického etnologa a psychoanalitika, který studoval a několik let prožil s Mohavskými indiány. Tento bystrý a zvídavý Francouz se společně s Jimmym snaží odhalit traumata, která válečnému veteránovi způsobují problémy.

Jimmy P. sice nesbírá ta nejlepší hodnocení za zpracování nebo scénář, avšak pozornost si jistě zaslouží, už jen kvůli hlavním protagonistům. Do kin v ČR film přichází 4.12., na Slovensku si již svou premiéru odbyl 2.10.. Jestli jste film už viděli, dejte vědět, jak se vám líbil.

Jimmy P.: Trailery

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest