X-Men: Apocalypse završí jednu trilogii

X-Men: Apocalypse završí jednu trilogii | Fandíme filmu
Na co se příští X-Meni zaměří, další podrobnosti o postavách, které můžeme čekat, kdo by mohl hrát záporáka Apocalypse a jak to bude s Wolverinovými drápy.

Fox byl podle vyjádření scénáristy Simona Kinberga s výsledky X-Men: Budoucí minulost natolik spokojený, že nechá stejnému tvůrčímu týmu, který teď připravuje X-Men: Apocalypse, dost volné ruce. Také to vypadá, že by filmaři mohli dostat zatím největší x-menovský rozpočet, což je jedině dobře, vzhledem k tomu, že máme očekávat zatím nejrozmáchlejší ze všech mutantských filmů (podle starších vyjádření nás čeká masivní destrukce apokalyptických rozměrů).

Obrovské měřítko je rozhodně na místě, protože se má jednat o vyvrcholení „trilogie První třídy“. Apocalypse má uzavřít určitou velkou kapitolu v životech mladého Erika (Magneta), Charlese (Profesora X), Hanka (Beast) a Raven (Mystique), kteří se navzájem po desetiletí ovlivňovali. Pokud se s herci povede podepsat nové smlouvy, v dalších filmech se určitě objeví, ale to co začalo v První třídě, to teď končí. Stěžejní roli budou mít opět přátelství Erika a Charlese, ale také vztah Mystique s Hankem. Mezi Erikem a Charlesem panuje křehké příměří. Erik toho bez své helmy mnoho nezmůže, ale v jádru je to pořád ten Magneto, kterého známe z komiksů. Máme snad očekávat, že od Charlesova dohledu Erika osvobodí záporák Apocalypse, jak naznačovaly starší zvěsti?

Ještě důležitější roli než v Budoucí minulosti by mohla hrát i Mystiqe, která na konci minulého filmu odvážela ze scény zmateného Wolverina. Zatímco první film byl především o Erikovi a druhý o Charlesovi, třetí by měl být do určité míry o tom, jak oba ovlivnili svými rozdílnými přístupy k životy mladou Raven.

Z dostupných informací se zdá, že po X-Men: Apocalypse by se měly vzájemné vztahy mutantů začít podobat těm, které známe ze starší trilogie. Jak už víme, ve filmu se má objevit řada členů původního týmu z X-Men 1, a i když X-Men: Budoucí minulost celý vesmír částečně zrestartovali, základní kostra budoucích událostí by měla být podobná té původní. Kupříkladu Wolverine nakonec skončí zase s adamantiovými drápy, i když je získá jiným způsobem, než v původní kontinuitě.

Vytváření starého známého týmu zřejmě bude jedním z témat filmu a i podle oficiální tiskové zprávy už víme, že se setkáme s mladšími verzemi Storm, Jean Gray a Cyclopse. Podle scenáristy Kinberga se není třeba obsazení bát - přeobsazení Profesora X a Magneta také působilo nemyslitelně a nakonec Michael Fassbender a James McAvoy svoje starší předobrazy nahradili velice dobře. V nové kontinuitě definitivně existuje také Nightcrawler, o kterém se mnohokrát mluvilo jako o jedné z pravděpodobných postav X-Men: Apocalypse. Zřejmě stále také platí, že jeho matkou je Mystique a zdá se, že otcem Cyclopse by ve filmech mohl být Havok. V komiksech jsou obě postavy bratři (Alex Summers a Scott Summers), avšak ve filmech je jejich věkový rozdíl příliš velký a režisér, scenárista a producent Bryan Singer v jednom starším rozhovoru přímo uvedl, že bratři obě postavy skutečně nejsou, ale nějakým způsobem JSOU příbuzné.

Aby rodinných vztahů nebylo málo, mohl by se nový díl podívat na vztah Magneta s jeho synem Quicksilverem. Objevit by se konečně mohla i jeho mladší sestra Scarlet Witch, která byla na poslední chvíli vystřižena z Budoucí minulosti. V té se nějaký čas měla objevit i Psylocke, populární mutantka s telepatickými schopnostmi. Je tedy možné, že šanci dostane alespoň v Apocalypse, kde by se mohl konečně objevit i Cable, syn Cyclopse a cestovatel v čase. Cable je vůdcem týmu X-Force, který má v budoucnosti dostat vlastní spin-off, takže není vyloučené, že bude prostřednictvím Apocalypse alespoň představen divákům. Naopak by rozhodně neměl být v Apocalypse Bishop (v Budoucí minulosti jej hrál Omar Sy), který v komiksech taktéž cestuje v čase.

A to je k možnému seznamu postav téměř všechno. Na závěr doplníme jednu hodně zajímavou castingovou novinku. Režisér Bryan Singer prozradil, že s obsazováním nových rolí se začalo 10. října a krátce poté se objevila zpráva o tom, že záporáka Apocalypse by mohl hrát Tom Hardy! Po Hardym je v poslední době značná komiksová poptávka. Už jsme jej mohli vidět jako Batmanova protivníka Banea, před časem se o něm mluvilo jako o možném kandidátovi na Doctora Strange a případném členovi superzločineckého týmu Suicide Squad. Minimálně na Doctora Strange by podle dostupných informací neměl mít čas, právě kvůli x-menovské nabídce. Co vy na to? Chtěli byste jej vidět jako zatím největšího protivníka X-Menů?

Zdroje: Yahoo, Yahoo II, Collider, The Wrap, Bryan Singer, CBM

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest