Zimní spánek: Vítěz z Cannes míří do našich kin

Zimní spánek: Vítěz z Cannes míří do našich kin | Fandíme filmu
Jeden z kandidátů na příštího Oscara slibuje mrazivé drama z tureckých hor. Seznamte se, pusťte si trailer.

Do našich kin míří turecké drama oceněné na letošním ročníku festivalu v Cannes Zlatou Palmou, které se zároveň jako zástupce Turecka pokusí probojovat do užšího okruhu kandidátů na příštího Oscara za neanglicky mluvený snímek.

„Pod vrstvami chladného sněhu hoří plameny lidských srdcí“ aneb i tak by se dal popsat film Zimní spánek (Kış Uykusu). Sledujeme v něm Aydina, bývalého herce, který se vrací do svého hotelu v centru Anatolie. Zde na něho čeká jeho mladší žena Nihala a její sestra Necla, která se stále zotavuje z nedávného rozvodu. Turistická sezóna pomalu končí a krajina okolo Aydinova hotelu se zahaluje do sněhově bílých závojů. V tomto ročním období se z hotelu stává úkryt, ale krutá zima a nevraživost místních obyvatel otevírají staré rány.

Na režisérskou stoličku usedl mistr tureckého filmu Nuri Bilge Ceylan, od kterého jste mohli vidět drama Tenkrát v Anatolii, před třemi roky taktéž oceněné na festivalu v Cannes. Jeho novinka je především důkladnou charakterní studií lidí žijících každodenní životy, s jejich každodenními starostmi. Trailer ubíhá ledově klidným tempem a dává znát, že i když si Ayden v životě prošel mnohým, čeká na něj zima, na kterou jen tak nezapomene. Česká i slovenská premiéra jsou stanoveny na 16.10..

Zimní spánek: Trailer s českými titulky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest