London Has Fallen vyjednává s novým režisérem

London Has Fallen vyjednává s novým režisérem | Fandíme filmu
Fredrik Bond projekt opustil, vybírá se náhrada.

Pokračování akční jednohubky Olympus Has Fallen to nemá s režiséry jednoduché. Nejprve se projektu vzdal režisér prvního filmu Antoine Fuqua, kterému se údajně nelíbilo, kam pokračování s názvem London Has Fallen směřuje. Následně měl film točit Fredrik Bond, režisér indie snímku The Necessary Death of Charlie Countryman. Ten ale před týdnem také vycouval, snad proto, že se nezkušený tvůrce zalekl filmu obřích rozměrů, který měl v extrémně krátkém čase připravit. Bond se k projektu dostal teprve v létě a už v říjnu měl začít točit.

Nakonec by jeho úkol měl převzít severský režisér Babak Najafi, od kterého jste mohli vidět Snadný prachy II nebo několik epizod seriálu Banshee. Hlavní hvězda filmu, Gerard Butler už podle dostupných informací začínal být z režisérské situace nesvůj a zvažoval, zda z projektu nevycouvat. Zatím ale zůstává na palubě, i když kvůli němu musí mít natáčení speciálně rozvržený plán. V říjnu se začnou točit scény s ostatními herci, pak se natáčení přeruší, Butler natočí sci-fi Geostorm, a až jej dokončí, začne teprve v dubnu točit svoje scény pro London Has Fallen. Tenhle projekt zkrátka zatím až příliš působí dojmem, že vznikal v kancelářích výkonných ředitelů, nikoliv v hlavě někoho s tvůrčím záměrem.

Příběh filmu začíná v Londýně, kde znenadání zemřel britský ministerský předseda. Účast na jeho pohřbu je pro všechny přední světové vůdce prakticky povinná. I když se zdá, že je pohřeb nejlépe zabezpečenou událostí na světě, rychle se mění ve smrtící past, ve které mají světoví vládci zemřít a posvětit tak začátek děsivé vize budoucnosti. Jen tři lidé mohou katastrově zabránit. Prezident Spojených států, jeho šéf tajné služby a britský agent MI-6, který právem nikomu nedůvěřuje.

Kromě Aarona Eckharta a Gerarda Butlera v rolích presidenta USA a jeho bodyguarda, se dále vrátí také Morgan Freeman, Angela Bassett a Radha Mitchell. Premiéra je naplánována na 2.10. 2015.

Zdroje: THR I, THR II, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest