Děti: Mozaika vztahů v povídkovém filmu

Děti: Mozaika vztahů v povídkovém filmu | Fandíme filmu
Dokumentární režisér filmů jako Cikáni jdou do voleb, přivádí do kin hraný celovečerák. Koukněte na náladotvorný trailer

Za necelý měsíc vtrhne do našich kin nové drama ze slovenské produkce, nesoucí jméno Děti. Film, o jehož režii se postaral Jaroslav Vojtek, známý především díky své dokumentární tvorbě (Cikáni jdou do voleb, Hranice), má na Slovensku premiéru již tento týden. Co můžeme od tohoto projektu očekávat?

Zprvu je důležité zmínit, že se jedná o povídkové drama, každá povídka se přitom odehrává v jiném ročním období. V každém příběhu je základní kostrou vztah rodiče a dítěte. Ať už se jedná o otce vyrovnávajícího se s nedostupným světem svého nemocného syna, mladého muže, který nezvládá odloučení od rodiny, chlapce žijícího s necitlivým otčímem či zrazenou ženu, starající se o umírajícího otce, každá z postav musí najít cestu ke svým nejbližším, každá z postav se musí vyrovnávat s tlakem, často necitlivého, okolí.

Ve filmu se objeví zajímavé herecké tváře, z nichž nemůžeme, díky rozdělení příběhu do povídek určit, kdo bude mít kolik prostoru. Mimo jiných uvidíme Pavla Zatloukala (Dědictví, Nuda v Brně), Marii Ludvíkovou (Ve stínu, 3 sezóny v pekle) a nebo Évu Bandor (Monsterproces, Slovensko 2.0). O scénář se postaral Marek Leščák (Sluneční stát, Slovensko 2.0), za kameru je odpovědný Tomáš Staněk, pro něhož to bude premiéra na velkém plátně. Hudbu složil Michal Nejtek, pro něhož je to rovněž filmová premiéra. Titulní píseň naopak nazpívala zkušená Jana Kirschner.

Trailer nám toho o samotném filmu příliš nevypovídá. Je v něm možné vidět záběry ze všech čtyř povídek, některé z nich ovšem slibují, že by se mohlo jednat o velice netradiční drama s lehce depresivním nádechem. Posuďte sami z první ukázky. Do Česka se film dostane 16. října.

Děti: Trailer a titulní píseň

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest