Expendables 4 budou mít eRkový rating

Expendables 4 budou mít eRkový rating | Fandíme filmu
Stallone čtyřku poprvé zpochybňuje a produkce stále viní z neúspěchu trojky fanoušky, chce je stíhat.

Expendables 3 neuspěli. Tak to prostě je. Když to hodně dobře dopadne, film v kinech utrží nějakých 210 milionů dolarů, což je zhruba o sto milionů méně, než v případě minulého dílu. Stále se vedou řeči o tom, co nebo kdo za to může, avšak Sylvester Stallone má evidentně jasno. Za odliv diváků můžou piráti a snížení přístupnosti filmu na PG-13 (mládeži přístupný film). Na kulturistické soutěži Mr. Olympia 2014 Stallone prohlásil, že neví, jestli se čtyřky dočkáme, protože filmaři „byli okradeni“. Což je mimochodem vůbec poprvé, kdy Stallone o natáčení čtyřky zapochyboval, ale je pochopitelné, že při propagaci Expendables 3 musel před novináři působit sebevědomě. Pokud se ale Expendables 4 dočkáme, bude to podle Stallonea tvrdé eRko. Už před časem jsme se dozvěděli, že v přiostřeném sestřihu vyjdou na DVD už Expendables 3, produkce se tedy zřejmě zalekla odmítavé reakce skalních fanoušků, kteří zpřístupnění třetích Expendables mládeži odsoudili. Mládež se navíc stejně do kin nedostavila, takže není důvod, proč se jí nadále podbízet.

Kromě sníženého ratingu třetím Postradatelným podryla nohy především kvalita samotného filmu, kdy na všech velkých filmových databázích dostávají Expendables 3 nejhorší známky z celé trilogie jak od kritiků, tak od běžných diváků. Série se zkrátka vyčerpala a trojka zkoušela přinést akorát takové zlepšováky, na které nikdo nebyl zvědavý. Přesto producent Avi Lerner dál tvrdošíjně obviňuje z neúspěchu především „piráty“ a podle svých slov hodlá stíhat všechny, kteří si film stáhli. Společnost Millennium Films má prý seznam celkem 10 milionů uživatelů, kteří si film stáhli. Ti všichni dostanou dopis, vyzývající k zaplacení pokuty. Kdo neuposlechne, bude hnán před soud.

Pomiňme skutečnost, že podobné pokusy se v minulosti nesetkaly s valným úspěchem a rovnou se ptejme, jestli chce Lerner sérii připravit o další fanoušky. Lze předpokládat, že všichni ti, kteří si film stáhli, by za něj buď stejně nikdy nezaplatili (takže jen těžko jde mluvit o nějakých ušlých ziscích) nebo se jedná o fanoušky, kteří jednoduše nevydrželi čekání a film si stáhli. Kdyby ten samý den mohli zaplatit, udělali by to. Millenium Films by si tak měly udělat především pořádek ve vlastních řadách a tvrdě stíhat dobráka, který film skutečně fyzicky ukradl a následně začal rozdávat na internetu. Stíhání nedočkavých fandů neprospěje v konečném zúčtování nikomu. 

Zdroje: Variety, Muscle Insider

The Expendables 4

29.12.2018 | USA
Akční, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest