Nick Cave: 20 000 dní na Zemi

Nick Cave: 20 000 dní na Zemi | Fandíme filmu
Seznamte se s populárním australským hudebníkem, skladatelem, scenáristou a romanopiscem.

Kromě mnoha dalších si svoji premiéru na filmovém festivalu v Sundance odbylo také nové biografické dokudrama s Nickem Cavem jménem 20,000 Days on Earth. Pokud nevíte o koho se jedná, možná vám pomůže například skladba Where the Wild Roses Grow, kterou tento australský rocker, spisovatel, scenárista (Proposition, Země bez zákona) textař a skladatel nazpíval společně s Kylie Minogue. O režii se postarali dokumentaristé Jane Pollard a Iain Forsyth, kteří společně s Cavem připravili také scénář. Ve „vedlejších rolích“ se objevuje například již zmiňovaná zpěvačka Kylie Minogue, herec Ray Winstone (Noe, Skrytá identita) nebo bývalý člen hudební skupiny Nick Cave and the Bad Seeds Blixa Bargeld.

Snímek se odehrává v průběhu fiktivního 20 000. dne života Nicka Cavea. Během něho můžeme pozorovat průběh jeho umělecké tvorby a prostřednictvím rozhovoru s terapeutem, starými přáteli a návštěvou archivu také nahlédneme do hudebníkovi minulosti a vyslechneme si jeho názory a úvahy o životě.

Film zatím všude sklízí chválu (ze Sundance si odnesl dvě ocenění, 97% má na Rotten Tomatoes) a fanoušci tohoto Australana s charismatickým hlasem se rozplývají především nad hudební částí filmu. Podle traileru však film působí povedeně i vizuálně a může se tak jednat o velmi zajímavý počin. Do českých kin se film dostane 9.10., do slovenských dorazil již dnes, 18.9.2014. Jste fanoušky Nicka Cavea nebo vám jeho tvorba nic neříká?

Nick Cave: 20 000 dní na Zemi

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest