Box Office: James Gandolfini naposledy v kinech

Box Office: James Gandolfini naposledy v kinech | Fandíme filmu
O něm to ale tento víkend bohužel nebylo.

Proč bohužel? Na první příčku kasovního žebříčku totiž čerstvé dosáhl thriller No Good Deed a jeho slušných 24,5 milionů dolarů. S filmem se pojí zajímavý příběh, jak studio Sony kvapně uzavřelo projekce pro kritiky. Důvod? Někteří se domnívají, že panoval strach ze špatných recenzí, které opravdu dorazily. Druzí zase namítali, že by mohlo diváky odradit, pokud by se začalo rozmazávat téma. Film, ve kterém Idris Elba terorizuje ženy, totiž moc nesedí k aktuálním zámořským skandálům fotbalových hvězd, které bijí svoje snoubenky. Nic ale vliv nemělo, protože Elba je pro americké černošky (dorazily v lehce nadprůměrných počtech) takovým tmavým Georgem Clooneym. Úspěch ale také velkou měrou nese producent Will Packer, který dokázal prodat tento rok už Ride Along nebo Think Like a Man Too.

Druhé místo poté obsadila alternativa k první příčce, rodinná záležitost Dolphin Tale 2, ve které se vrací jak ústřední delfín, tak Morgan Freeman nebo Ashley Judd. Recenzenti dvojku odklepli jako nenáročný film plnící svůj účel, bohužel diváci nepřinesli takové tržby, jako se od pokračování většinou očekává. Znovu především dospělé ženy nechaly v kinech jenom 16,5 milionů, což je o tři miliony méně, než zvládla tehdy před třemi lety nenápadně vytáhnout jednička.

Na trojce Strážci galaxie s 8 miliony, kteří překročili 300 v Americe a 600 ve světě. Ve státech se ještě stávají nejvýdělečnějším srpnovým filmem vůbec. Tuhle příčku dosud držel Šestým smysl. Želvy Ninja a Falešní poldové jsou tradičně v závěsu. První jmenovaný s 5 miliony, druhý se 4,3 miliony. Celosvětově je to pak 320 mega u Želv proti 95 milionům u Poldů.

Z menších filmů se pak výrazně prosadil The Drop. V Čechách půjde film s posledním hereckým výkonem Jamese Gandolfiniho pod názvem Špinavý prachy a je nutno říci, že si kritici herecké výkony chválí obecně a Gandolfini se s námi tedy údajně loučí parádní gangsterkou. Z osmistovky kin padlo 4,2 milionů, což není na rozpočet 10 mega a téměř nulovou marketingovou kampaň vůbec špatné.

Ve čtyřech kinech se poté hrálo Zmizení Eleanor Rigby, neobvyklý náhled na milostné vztahy, který je sestříhaný ze dvou samostatných filmů, které vyprávějí ten samý příběh buď z pohledu Jessicy Chastain nebo Jamese McAvoye. Ucelené verzi bohužel nezbylo moc z neobvyklosti celého projektu, takže kritici extra nadšení nejsou a diváci nechali v kinech jenom 77 000 dolarů.

V Americe se ještě dočkal premiéry další díl knižní klasiky Atlas Shrugged, který pokračuje i přes absolutní divácký nezájem. Tentokrát z toho bylo jen 509 000 dolarů, čemuž se nemusíte přes lacině vypadající kulisy a celkový béčkový nádech vůbec divit. Na několika mezinárodních trzích pak měla premiéru jiná liga. Škatuláci jsou dalším ručně animovaným filmem studia Laika, které relativně nedávno rozhýbalo ParaNormana. Údajně výtečná a originální pohádka má zatím na kontě 6 milionů. V Americe se začne hrát na konci září.

Příští víkend bude pořádně živo. Dorazí Liam Neeson a bude zase pátrat, tentokrát Mezi náhrobními kameny (A Walk Among theTombstones). K tomu nový film Kevina Smithe s názvem Tusk, pro mládež je tu Labyrint: Útěk a vzpomínáte také na Meryl Streep v Blízko od sebe? Tentokrát to bude Co by kdyby s Jane Fonda a ve výrazně komediálnějším hávu.

Zdroj: Forbes

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest