Slovensko 2.0 - 20 let, 10 osobností, jedna země

Slovensko 2.0 - 20 let, 10 osobností, jedna země | Fandíme filmu
Slovensko je samostatné stejně dlouho jako Česko. Řádka filmařů se zamýšlí nad tím, co pro ně vlastně Slovensko je a znamená.

Dobrý deň, vážení čitatelia, hlásime sa k Vám od susedov z východu, odkiaľ prinášame krátku reportáž o svojskom filmovom počine – snímku Slovensko 2.0.

A proč vlastně? Protože slovenští filmaři si po dvaceti letech od vzniku samostatného Slovenska uložili jeden velice tvůrčí úkol. A taky se ho jali plnit vskutku tvořivě. Spojili deset domácích režisérů, každému nadělili po deseti minutách filmového času a hodně široké téma: Představení vlasti.

Každý z nich tak dostal možnost přidat svůj pohled na domovinu do kinematografické mozaiky deseti povídek, které jsou žánrově rozdílné jak noc a den, nebo kočka a pes (a kočkopes). Snímek obsahuje sekvence hrané, dokumentární a šanci dostaly i experimentální film a animák.

Ukázka je spíš než skutečný trailer přehlídkou tvůrců a uměleckého hloubání nad hlavní myšlenkou, která jednotlivé příběhy spojuje. Jestli však jsou i jejich výtvory podobně umělecky hloubavé, jako je trailerové představování jednotlivých “epizod,“ je možné, že Slovensko 2.0 asi nebude propagace mladé krajiny ze srdce Evropy určená pro běžného diváka. O něco víc z vlastního filmu ukazuje videoklip k titulní písni. Do českých kin bude film uveden 18.9., avšak na Slovensku měl premiéru už v dubnu, takže pokud někdo z vás viděl, podělte se o dojmy.

Slovensko 2.0: Trailer, videoklip

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest