Mariňák 2: Zbytečné pokračování míří na video

Mariňák 2: Zbytečné pokračování míří na video | Fandíme filmu
Na válečném dramatu Sama Mendese se přiživí naprosto nesouvisející, spíše akční béčko.

V roce 2005 natočil Sam Mendes válečné drama Jarhead (Mariňák) s Jakem Gyllenhaalem v hlavní roli. Film odehrávající se za války v Perském zálivu se soustředil především na myšlení a pocity amerického mariňáka a sklidil poměrně velký úspěch. Ačkoli měl Jarhead relativně jasný konec, dočkal se letos svého pokračování. Bohužel, podle traileru to vypadá, že se svým předchůdcem sdílí Jarhead 2: Field of Fire maximálně tak název a válečnou tématiku. Na pozici režiséra usedl Don Michael Paul (Jezero 4: Poslední kapitola) a scénář napsali Berkeley Anderson (Robocroc) a Ellis Black. Ve filmu účinkují například seriálový herec Josh Kelly, Cole Hauser (Olympus Has Fallen), Esai Morales (seriál Jericho), Bokeem Woodbine (Rock) nebo Stephen Lang (Avatar). 

Děj filmu se odehrává v současném Afganistánu, kde je zkušený desátník Chris Merrimette (Kelly) pověřený velením jednotky, jejíž misí je dovézt zásoby na základnu, nacházející se na území Talibanu. Během cesty jsou mariňáci zastaveni jednotkou Navy SEAL, která jim zadá důležitější úkol. Musí pomoci afghánské odpůrkyni Talibanu pryč ze země. Merrimette a jeho muži tak musí sebrat veškerou svoji odvahu a spolehnout se na svůj trénink, aby dokázali čelit velké převaze nepřátel a splnili cíl své mise.

Pro fanoušky béčkové akce může být film dobrou volbou, rozhodně zde ale nelze očekávat žádnou spojitost s prvním dílem. U nás film vychází na Blu-ray a DVD 10.9.2014.

Mariňák 2: Upoutávky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest