Box Office: Strážci, Želvy a Krotitelé duchů

Box Office: Strážci, Želvy a Krotitelé duchů | Fandíme filmu
Léto se loučí osvědčenými hity.

Poslední srpnový týden je takový čtvrtý Krotitel duchů, kterého diváci skoro neznají. (Schválně mi z fleku řekněte jeho jméno nebo jméno představitele.) Každoročně to ukazují tržby a celkový nezájem, kterého letos využili Strážci galaxie. Ti se dostali opět na jedničku (už potřetí), tentokrát s 16 miliony dolarů. Američané oslavují nového kasovního gladiátora, Marvel je v klidu, protože Chris Pratt a jeho parta zdolali v USA Kapitána Ameriku 2 ze stejné stáje, a to díky dosavadním 278 mega proti konečným 259 milionům. Účetní ale už dávno nesčítají cifry jen v Americe, protože letos se o hlavní slovo přihlásil především zbytek světa a v celosvětovém měřítku samozřejmě vládne miliarda Transformerů 4 a ne Strážci a jejich 547 milionů dolarů.

Dvojku mají Želvy Ninja s víkendovými 11 miliony a 166 miliony z Ameriky. Dvoustovka by mohla padnout, pokud film využije slabého září. Statečně se drželo na trojce i melodrama Zůstaň se mnou, které končí víkend s 10 miliony a po jedenácti dnech s 32 miliony.

Slabou hororovou sklizeň roku 2014 dotvrzuje na čtvrté příčce snímek Pod zemí s 8 miliony dolarů. Počinu studia Universal samozřejmě nechybí všechny náležitosti: found footage, laciná produkce, recenze hlásající neoriginalitu, ale tržby dostatečné na to, aby pětimilionový rozpočet bez problémů zaplácaly. Snad hororovému žánru reputaci napraví blížící se Annabelle.

Až na šestce končí staromilský November Man, který spoléhal převážně na fakt, že se v něm Pierce Brosnan vrací do špionážního žánru. Časy se ale hodně změnily, čemuž se film nezvládl přizpůsobit a kritici se mu vysmáli. Víkendových 7,6 milionů dolarů není pro podobné pokusy úplně špatné číslo, bohužel producenti nevychytali načasování a stejně jako vyhořeli osmdesátkoví Expendables, pomalu doplápolá i devadesátkový Bond.

A nakonec vysvětlení, proč byli na začátku zmíněni Krotitelé duchů. Film totiž Sony znovu nasadilo do osmistovky kin a dostalo za to od fandů 1,6 milionů. Na konec léta tedy ještě jeden rekord, a to pro film, který v USA nejpomaleji překročil metu 240 milionů dolarů. Trvalo to třicet let.

S jubilanty se ale ještě neloučíme, protože příští týden nás čeká o deset let mladší Forrest Gump a k němu jen drama o dvojčatech The Identical.

Zdroj: Forbes

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest