Avatar: Cameron se chce vyjadřovat k neduhům světa

Avatar: Cameron se chce vyjadřovat k neduhům světa | Fandíme filmu
Cameron si postavil velké hřiště, na kterém může komentovat světové problémy. A opravdu bude stát produkce tří pokračování miliardu dolarů?

James Cameron si opravdu dává na čas a aktuálně pro Variety otevřeně řekl, že nehodlá nikam spěchat, jen aby rychle vydojil popularitu prvního Avatara, dokud trvá. Další tři příběhy připravoval dost dlouho na to, aby jim naprosto věřil a myslí si, že připravil zajímavé příběhy a zajímavá podobenství o skutečném světě. Dle Cameronových slov neexistuje žádný světový problém, ke kterému by se skrze Avatara nebylo možné vyjádřit

Nicméně Cameron přislíbil, že dvojka bude připravená k vydání v roce 2016, a pokud si chce udržet plnou podporu studia Fox, měl by dohodu dodržet. Šéf Foxu Jim Gianopulos sice zpochybňuje, že by produkce Avatara 2-4 stála miliardu dolarů, jak se dříve proslechlo, avšak místo toho, aby astronomickou částku jednoduše popřel, pouze připouští, že definitivní rozpočet ještě nebyl stanoven. Takže když už ne miliardové, bude natáčení filmů jednoznačně drahé. Produkce tří filmů naráz zabere hodně času a počítá se s tím, že opět bude potřeba pro potřeby filmařů vyvinout celou řadu nových technologií, tak jako to platilo v případech prakticky všech starších Cameronových filmů. A to nikdy není zadarmo. Na druhou stranu první Avatar pořád ještě drží první příčku v žebříčku tržeb a celosvětový filmový trh se od té doby jenom zvětšil, takže tratit bude Fox opravdu jen těžko.

Zdroj: Variety

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest