Appleseed Alpha: Videoherní jednohubka míří na video

Appleseed Alpha: Videoherní jednohubka míří na video | Fandíme filmu
Nejnovější díl známého japonského anime míří na DVD. Kyborgové, mecha, apokalypsa. Přehrajte si trailer.

Začátkem příštího měsíce přichází na české DVD nosiče Appleseed Alpha. Jaké dobrodružství bojovnici Deunan a kyborga Briareose čeká tentokrát? Oba hrdinové se pohybují postapokalyptickým světem, jenž prodělal další světovou válku. Jako naděje na lepší zítřky jim slouží vidina utopického města Olymp, do kterého se snaží dostat. Právě z onoho města zachrání v pustině před smrtícími roboty Olsona a Iris, kteří spěchají dokončit tajný úkol. S přislíbenou pomocí od Deunan a Briareose všichni čtyři pokračují v misi, která by při jejich selhání mohla způsobit zánik zbytku lidstva. Na paty jim ale šlape kyborg Talos se svou věrnou družinou a vůdce gangu Two Horns.    

Appleseed Alpha je prequelem Appleseed z roku 2004. Všechny tři snímky, druhým byl Appleseed Ex Machina (2007), v novém tisíciletí natočil Shinji Aramaki. Příběhy dvou členů jednotky ESWAT – Deunan Knute a jejího kybernetického partnera a přítele Briareose, vychází z mangy, kterou napsal a ilustroval Masamune Shirow (Ghost in the Shell). Jak v kreslených sešitech, tak i filmech jsou viditelné prvky cyberpunku a žánru mecha, prostor je věnován i politice, filozofii a sociálnímu komentáři. Už v roce 1988 vyšel první videofilm a značka se později ještě dočkala televizního seriálu a videoherního zpracování. 

Nejnovější Appleseed se sice může pochlubit technicky vymazleným zpracováním, ale v oblasti předložení zajímavého příběhu už to celkem drhne. Jeho přímočarost fanoušky může po předchozích filmech zklamat. Při dlouhém odpoledni tahle akční jednohubka s častými pohledy na bujné poprsí fešné hlavní hrdinky ale nikoho neurazí.

Appleseed Alpha: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest