6 Filmů s Robinem Williamsem, které ještě uvidíme

6 Filmů s Robinem Williamsem, které ještě uvidíme | Fandíme filmu
Talentovaný herec před svou smrtí stačil dokončit celou řadu filmů, které stále čekají na premiéru.

Spolu s Robinem Williamsem ztratil film velký talent a o nic menší hvězdu. Ve včerejším článku jsme zavzpomínali na výrazné snímky z Williamsovy bohaté kariéry, nicméně i v budoucnu nás čeká až nečekané množství filmů, ve kterých Robina ještě uvidíme nebo alespoň uslyšíme. V zahraničí diváci stále ještě neviděli čtyři jeho nejnovější snímky, k nám se zatím nedostalo dokonce šest posledních Williamsových počinů.

Face of Love

Tvář lásky si na světových festivalech odbyla premiéru loni na podzim a po novém roce postupně začala pronikat i do širší distribuce. S českou premiérou se prozatím nepočítá, ale třeba to tragická událost změní alespoň na DVD. Anette Bening si ve snímku zahrála vdovu Nikki, která začne chodit s mužem, jenž vypadá úplně stejně, jako její zesnulý manžel (Ed Harris). Má však ráda jeho nebo jen tvář svého milovaného chotě? A co se stane, až nový přítel zjistí, proč si s ním Nikki něco začala? Williams si ve filmu zahrál vedlejší roli hrdinčina souseda, kamaráda a taktéž vdovce. Zahraniční kritici popisují film jako naivistickou romanci, která jednomu celkem vyhovuje, druhému vadí. Robin Williams podle všeho ve vedlejší roli není dostatečně využitý.

Face of Love - Trailer

The Angriest Man in Brooklyn

I Největší vztekloun v Brooklynu už si zahraniční premiéru odbyl. A také v tomhle případě se zápletka točí kolem smrti. Williams si zahrál neskutečně prchlivého muže, kterého všechno rozčiluje a na oplátku je on nepříjemný na všechny kolem sebe. Když se dozví, že mu zbývá hodina a půl života, rozhodne se napravit všechny křivdy, které kdy způsobil, což vzhledem k jeho výbušné povaze není vůbec jednoduché. Kromě Williamse si ve filmu zahráli Peter Dinklage, Mila Kunis, James Earl Jones a Melissa Leo. V tomhle případě recenze film vyloženě rozcupovaly, a to navzdory energie, kterou Williams do role nalil. Škoda, v traileru snímek působí předvídatelně, ale díky obsazení celkem příjemně.

The Angriest Man in Brooklyn: Trailer

Boulevard

Asi nejvýraznější z Robinových zbývajících rolí. V novince Dito Montiela (Průvodce k rozpoznání svatých) si zahrál šedesátníka, který žije zdánlivě dokonalý život. Je vzdělaný, zajištěný, má dobrou ženu (Kathy Baker) a sám se k lidem chová slušně. Ve svém dokonalém životě se však cítí tak trochu jako ve svěrací kazajce, z velké části proto, že celý život ví, že je homosexuál. Jednoho večera bez rozmyslu nabere do auta mladičkého prostituta, se kterým se nepokouší zažít sexuální styk, a přesto ho mladíkova přítomnost pohlcuje. Recenze ze zahraničních festivalů slibují křehký film, plný nenápadných detailů a vynikajících hereckých výkonů.

Boulevard

Noc v muzeu 3

Další pokračování pohádkového dobrodružství dává vzpomenout na Williamsovy rodinné komedie, především pak asi na Jumanji. Pokud vás nebavily předchozí Noci v muzeu, jen těžko budete stát o tu třetí, nicméně na fanoušky čekají další peripetie hlídače Larryho (Ben Stiller), který se tentokrát musí vypravit se svými kamarády z muzea do Londýna. Síla kouzelného tabletu totiž slábne, a pokud hrdinové něco nepodniknout, figuríny přestanou v noci ožívat. Willimas hraje v celé sérii amerického prezidenta Theodora Roosevelta. Česká premiéra je ohlášena na 25.12. 2014, slovenská na 18.12..

Noc v muzeu 3: Trailer

Merry Friggin' Christmas

Ještě letos bychom mohli vidět také indie komedii televizního režiséra Tristrama Shapeera. Williams si zahraje excentrickou hlavu šílené rodiny Mitchlerových, za kterou na Vánoce z velké dálky přiváží syn Boyd (Joel McHale) neochotně svoji ženu a vlastního malého syna. Když si Boyd uvědomí, že nechal všechny dárky pro malého doma, neváhá s ním otec podniknout bláznivou osmihodinovou cestu, jen aby stihli dárky dopravit do svítání pod stromeček.

Merry Friggin' Christmas: První klip

 

Absolutely Anything

Úplně poslední Robinovou rolí je dabing animovaného psa v hrané britské komedii od Monty Pythona Terryho Jonese. Ten se po dlouhé době pustil do režírování celovečerního filmu a hned si k tomu přizval kamarády z Létajícího cirkusu. John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin a sám Terry Jones namluví animované mimozemšťany, kteří se rozhodou životem zklamanému učiteli dát kouzelnou moc a pozorovat, co s ní provede. Učitele hraje Simon Pegg, kromě něj se ve filmu objeví ještě Kate Beckinsale. Mluvící pes Donnie by měl patřit hlavnímu hrdinovi, tak snad Williams na závěr nedostal jen krátký štěk.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest