Box Office: Čtyři želvy zdolaly jednoho mývala

Box Office: Čtyři želvy zdolaly jednoho mývala | Fandíme filmu
Michael Bay si připisuje další letošní hit. A věděli jste, že je v kinech nový film Jamese Camerona?

Výtečných 65 milionů si tento víkend vymlátily Želvy Ninja, což může studio Paramount těšit hned z několika důvodů. Jedná se o čtvrtý nejlepší srpnový otvírák všech dob, premiérová tržba ještě překonává odhady studia o rovných 20 milionů a nakonec se tu Paramountu otvírá nová série, která sbírá diváky bez ohledu na ohlasy. Ano, nejnovější Želvy Ninja hrály u staršího publika hlavně na nostalgii a u mladšího zase na prostinký děj a OBROVSKOU akci. Želváci jsou prostě oblíbení napříč generacemi (už první film otvíral v roce 1990 za 25 mega) a otrávení kritici prostě takovou značku zdolat nedokážou.

Naprosto se v natřískaných kinech ztratily i všechny znechucené ohlasy týkající se vzhledu želv, obsazení Trhače, šlapání na vzpomínky z mládí apod. Studio si totiž ohlídalo nasazení trailerů (první šel před Kapitánem Amerikou 2, druhý si počkal na Transformery 4), nechyběly úderné spoty a samozřejmě ani rapové video. Čtyřka pizzychtivých obojživelníků je oblíbená i ve světě, což ukazují 94 milionové tržby. Lionsgate může teď všechny starosti se Strážci vesmíru v klidu hodit za hlavu - O dětské hrdiny z dob minulých evidentně zájem je.

Želváci vyšoupli z prvního postu Strážce galaxie, které potkal stejný osud jako jejich Marvelovské sourozence. Výtečné ohlasy diváků, chválící recenze? Nezájem a sešup o 56 procent. Kapitán Amerika 2, Iron Man 3, Thor 2, všichni jsou si rovni. Čerstvých 41,5 milionů je tedy něco, co už Disney zřejmě očekává. Zbytek světa se zatím nenechal zahanbit, takže je hvězdný tým už na 313 milionech celkově. Na velké věci se zatím ale čeká do podzimu, kdy film teprve začne v Číně a Japonsku.

Na trojce je V oku tornáda - found-footage variace na Twister, s Richardem "Thorinem" Armitagem v hlavní roli. Výsledkem je celkem slušných 18 milionů dolarů. Film zůstal divákům v návalu blockbusterů trochu skrytý a bude potřeba znatelný zájem ze zahraničí, aby padesátimilionový projekt neskončil katastroficky. Bude to možná problém, protože kritici tenhle thriller poplivali jen co skončili s Želvami Ninja.

Hned za tornádem Helen Mirren a Láska na kari, která bohužel nezafungovala jako jí podobné alternativy s Meryl Streep. S 11 miliony dolarů ale rozhodně nehovoříme o propadáku, protože předvídaných 40 milionů z Ameriky je na tuhle 22 milionovou jednohubku docela pěkných.

Zato Let's Dance s pořadovým číslem pět, a teď rozhodně nemluvím o pozici na žebříčku, končí víkend s 6,5 miliony. Série upadá, a to nikdy nešlo o oscarové dráma, ani když se na parketu kroutil Channing Tatum. Lionsgate mají ale štěstí, že je tahle série takovým "roztančeným Resident Evilem", který spoléhá na zahraniční trhy a z nich už má pětka k dnešnímu dni 44 mega.

Z menších filmů byste snadno přehlédli Deepsea Challenge 3D, ve kterém James Cameron dokumentuje svoji výpravu na nejhlubší místo na planetě Zemi. Normálně režisér píše rekordy, ale tentokrát nechal kina prázdná a nejvěrnější fanoušci s podmořskými biology mu tam z povinného zájmu nechali 150 000 dolarů.

Průměrnou premiéru má bohužel i film, který kritici tento týden jednoznačně doporučili. Povedená romantika What If? s Danielem Radcliffem má z dvaceti kin 130 000 dolarů. CBS Films by měli rychle rozšiřovat nasazení, aby tenhle projekt vydělal alespoň to, co si zaslouží.

Kickstarterové Wish I Was Here od Zacha Braffa jinak překonalo svůj vyprošený 3,1milionový rozpočet a aktuálně sedí na 3,4 milionech. Dvanáctiletá investice IFC Films do Chlapectví se jinak také vyplatila, protože s 10,6 miliony jde o jeden z nejúspěšnějších projektů tohoto malého studia.

Příští týden nás konečně oficiálně a na plátně čekají Expandables 3, doplní je teenage fantasy Dárce a ještě Falešní poldové, které studio kritikům raději nepromítá, takže asi víte, co tím chce říct.

Zdroj: Forbes

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest