Captain America 3: Kdy se začne natáčet

Captain America 3: Kdy se začne natáčet | Fandíme filmu
Kdo všechno se vrátí, kam se bude ubírat děj a vůbec co všechno již o filmu víme.

Chris Evans poslední dobou nenápadně naznačuje, že by se chtěl věnovat víc režii než herectví. Marvel mu ale zatím pokoj nedá, protože jakmile dokončí Avengers 2, čeká ho před natáčením Captaina Ameriky 3 jen krátká pauza. Podle scenáristů Christophera Markuse a Stephena McFeelyho by měla první klapka padnout v dubnu příštího roku. A co všechno už o příštím Kapitánovi víme?

Markus a McFeely na scénáři pracují od konce loňského roku, četli scénář k Avengers: Age of Ultron a jsou velice spokojení s tím, kde a jak jim Joss Whedon Kapitána přenechal. Vzhledem k tomu, že Chris Evans o své postavě na letošním Comic-Conu uvedl, že po rozpadu S.H.I.E.L.D.u jsou Avengers jeho jedinou rodinou, můžeme spekulovat o tom, že se Avengers v Age of Ultron rozkmotří, anebo kapitána Rogerse čeká nějaká osobní mise - dost možná pronásledování Winter Soldiera, který je stále na svobodě.

Scenáristé nicméně zatím neprozradili, jak velkou roli bude Winter Soldier v příštím Kapitánovi mít, a i když film opět nabídne škálu postav, chtějí si dát pozor na to, aby skutečnou hvězdou byl Captain a nikdo jej nezastínil. Winter Soldierův představitel Sebastian Stan má podepsanou smlouvu na devět filmů, takže kdyby se v příštím Capovi neobjevil, bylo by to poměrně šokující. Přes určité procitnutí v závěru Captaina Ameriky 2 má být Winter Soldier i v budoucích příbězích pořád bude padouch - Přeci jen sedmdesát let střídavě vraždil lidi nebo byl v hibernaci, a tak to nemá v hlavě úplně v pořádku. 

Kromě něj můžeme počítat s Frankem Grillem, který těsně přežil závěr minulého filmu a z Brocka Rumlowa se tak může stát slavný maskovaný záporák Crossbones. Vyloučena není ani účast Rudé lebky (Hugo Weaving), o kterém ředitel Marvelu Kevin Feige krypticky prohlásil, že jeho nejednoznačné zmizení v závěru prvního Captaina Ameriky bylo naprosto záměrné. Postava zkrátka není mrtvá a kdykoliv se může objevit znovu, i když třeba jen jako manipulátor v pozadí.

Proti škále protivníků bude Steve Rogers určitě potřebovat i nějaké spojence. Počítat můžeme téměř jistě s Falconem (Anthony Mackie) a s Agentkou 13 (Emily VanCamp), jejichž představitelé také podepsali smlouvy na vícero filmů, avšak momentálně nemají vazby na žádné jiné postavy, kromě Kapitána.

Co můžeme čekat od samotného příběhu? Scenáristé připouštějí, že určitý směr ukazuje už Kapitán dvojka, takže nahánění s Winter Soldierem a Crossbonesem je prostě nevyhnutelné. Určitě však nemáme počítat s tím, že by se film inspiroval příběhem o šíleném Kapitánovi z 50. let minulého století, jak se nějaký čas spekulovalo. V daném komiksovém příběhu se Spojené státy po druhé světové válce nechtějí smířit se skutečností, že přišly o svého maskovaného hrdinu, a tak kostým obléká William Burnside, tak trochu šílenec, který dokonce podstoupí plastickou operaci obličeje a nechá na sebe použít druhořadou verzi séra supervojáka. Způsobí víc potíží než užitku, a tak je kryogenicky zmražen a po probuzení v současnosti je jedním z Kapitánových protivníků. Scenáristé Markus a McFeely uvedli, že zápletka s bláznem, který touží být Kapitánem Amerikou je zajímavá tak možná na dvacet minut, ale celý film se na ní postavit nedá.

Česká premiéra filmu je stanovena na 5.5. 2016 a stále platí, že Marvel nehodlá uhýbat snímku Batman v Superman: Dawn of Justice, který má premiéru naplánovou na stejný den. 

Zdroje: Collider, Collider II, ScreenCrush, IGN, IGN II, CBM, NewsRama

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest