Lea a Darija: Válečné drama z prostředí tanečnic

Lea a Darija: Válečné drama z prostředí tanečnic | Fandíme filmu
Filmování v Chorvatsku, to není jen Vinetou. Podívejte se na trailer.

Když přemýšlíme nad různými zeměni, vždy nás o nich napadne něco typického. Když pomyslíme na Chorvatsko, vybaví se nám obvykle moře, dovolená a snad i Vinnetou. Mnoho dalších filmů si s přímořským státem nespojujeme, ale to neznamená, že se žádné místní talenty nenajdou. Důkazem se může stát dva roky starý snímek Lea a Darija, který do českých kin vstoupil včera, na Slovensko se chystá 14.8..

Dvě třináctileté holky, dva spjaté životy mladých tanečnic. Dívky sklízejí jeden úspěch za druhým a otevírají se jim dveře do světa. A vše by snad bylo ideální, kdyby na dveře neťukala druhá světová válka a s ní nový režim a pronásledování židovského obyvatelstva. Problémy se aktérkám tohoto skutečného příběhu nevyhnou a těžké časy budou, kromě jiného, muset překonat svým přátelstvím a uměním.

V hlavních rolích najdeme neznámou dvojici mladých hereček (Klara Naka, Tamy Zajec), takže uvidíme, jak zvládly muzikální drama pod vedením ostříleného domácího režiséra Branka Ivandu. Ukázka napovídá, že holkám kamera problémy nedělá a že pan režisér si je vědom, co chce divákům povídat. Trailer ukazuje radost z pohybu a láska k tanci, stejně jako temný stín, který vrhne na život dívek fašismus.

Lea a Darija: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest