Trailer: Je muž, který je vysoký, šťastný?

Trailer: Je muž, který je vysoký, šťastný? | Fandíme filmu
Michel Gondry, autor snímků jako Věčný svit neposkvrněné mysli nebo Nauka o snech, zaznamenal svou rozpravu s myslitelem Noamem Chomskym.

Ve čtvrtek vstupil do našich kin nový dokumentární film od Michela Gondryho (Věčný svit neposkvrněné mysli, Zelený sršeň), Je muž, který je vysoký, šťastný?. Většina filmu je zachycena prostřednictvím kreseb tohoto francouzského tvůrce. Gondry si k projektu napsal scénář, složil hudbu a postavil se před kameru i za kameru, takže se můžeme těšit na skutečnou “one man show” se vším všudy. Tedy mohli bychom, kdyby se dokument nezaznamenával konverzaci s Noaem Chomskym, americkým filosofem, lingvistou, kognitivním vědcem a vůbec myšlenkově nesmírně bohatou a obsáhlou osobností. Oficiální synopse slibuje následující:

V rámci série dokumentárních rozprav ilustruje Gondry teorie Noama Chomského, jehož intelektuální nesmlouvavosti skvěle sekunduje svou kreativitou a imaginací. Vzpomínky, vědecké i historické poznatky a nedostižné a obdivuhodné schopnosti dedukce velkého myslitele nabývají podoby naivních, ale zato komplexních animovaných výjevů z Gondryho dílny. Živý, chvílemi spletitý, do značné míry dojemný a v každém případě velmi lidský dialog s Noamem Chomským je vyobrazen prostřednictvím přirozeného proudu Gondryho subjektivních kreseb. Ve svém animovaném dokumentu představuje Gondry Chomského coby význačného myslitele i obyčejného muže.

Obrázek o podobě filmu si můžete udělat z přiloženého traileru:

Je muž, který je vysoký, šťastný?: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest