Co všechno odhalí Comic-Con 2014

Co všechno odhalí Comic-Con 2014 | Fandíme filmu
Nejnovější novinky od Marvelu, trailer na Hobita 3 a další a další lahůdky, které představí fanouškům letošní Comic-Con v San Diegu.

Comic-Con v San Diegu byl založen už v roce 1970 a dlouho fungoval především jako azyl pro všechny ty „divné“ lidi, co znají zpaměti jména Supermanových pratet ze třetího kolene, vlastní světelný meč a po večerech mastí Dračí doupě. Geekové ale už dávno vylezli ze stínů, stal se z nich nový mainstream a z Comic-Conu je každoročně jedna z největších marketingových událostí. V rámci výstavy se samozřejmě představují nové komiksy, TV seriály nebo videohry, avšak v našem článku se budeme soustředit čistě na filmové novinky.

Středa je zasvěcena seriálům, ale objeví se spousta fotek z výstavních ploch. Dlouho se spekulovalo o tom, že by na Comic-Conu mohl být zaparkovaný nový Batmobil. Že by?

Čtvrtek 24.7.

  • Dreamworks Animation - O tomhle panelu nevíme vůbec nic bližšího, ale nikoho by asi nepřekvapilo, kdyby na přetřes přišly především ty úplně nejbližší filmy - Tučňáci z Madagascaru a Home.
  • Sony - Není vyloučeno, že nakonec Sony překvapí a prozradí nám něco o budoucnosti Spider-Mana (na Comic-Conu by to tak nějak dávalo smysl), ale zatím se zdá, že uvidíme pouze prezentaci filmů Pixels a Goosebumps.
  • The Giver - Další fantaskní série pro mládež, tentokrát poháněná zápalem Jeffa Bridgise, který měl v mládí rád knižní předlohu. Podle toho, co jsme viděli v trailerech se jí sice film až tak podobat nebude, avšak studio Weinstein projektu nejspíš věří, když je mu ochotné pořídit celý panel.
  • Paramount - Panel jednoho z hlavních hollywoodských studií je zahalen tajemstvím. Teoreticky bychom mohli vidět nový trailer na Interstellar nebo vůbec první záběry z Terminátora 5, ale stejně tak je možné, že do nás studio bude hustit Želvy Ninja a Hercula. Musíme doufat v to nejlepší!
  • Magazín Enterteinment Weekly předvede svůj již klasický panel nazvaný „Vizionáři“, během kterého nechá významné filmaře mluvit o současnosti i budoucnosti filmu. Loni se sešli Alfonso Cuaron, Marc Webb a Edgar Wright, tak doufejme, že nás letos čeká podobně silná parta. Součástí panelu jsou otázky publika, takže na filmové novinky také dojde.

Pátek 25.7.

  • Pátek začíná tajuplným panelem nazvaným Sneak Peek, během kterého se zřejmě budou promítat trailery. Bude odhalen nějaký nový? Podívá se i na internet? Kdo ví.
  • Marvel Television - Vedle velkofilmů Marvel docela slušně rozjel i televizní výrobu, ale očekávané série vyráběné pro Netflix bychom čekat neměli. Prostor dostanou druhá série Agentů S.H.I.E.L.D.u a Agentka Carter.
  • Rohy - Nedávno se nám Daniel Radcliffe představil v prvním teaseru na snímek, ve kterém si zahraje ďábelského mstitele. Bylo by fajn, kdyby chystaný panel odhalil i nějakou delší upoutávku. Produkční společnost RADiUS-TWC představí ještě akční thriller Everly, se Salmou Hayek v hlavní roli.
  • 20th Century Fox sice bude mít svůj panel, ale tentokrát nás plné pódium X-Menů nečeká a nejspíš se neukáže ani Fantastická čtyřka! Z toho, jaké rozhovory studio na Conu nabízí americkým novinářům, se zdá, že prostor dostanou filmy Labyrint: Útěk(The Maze Runner), Falešní poldové(Let's Be Cops), Agent 47: Hitman, Kniha života (The Book of Life) a Kingsman: Tajná služba(Kingsman: The Secret Service).
  • Nějaké novinky o X-Menenech by mohly padnout alespoň během následujícího panelu, během kterého bude scenárista Simon Kinberg rozebírat X-Meny: Budoucí minulost.
  • Den uzavře Kevin Smith se svojí podivnou novinkou nazvanou Tusk. Fanouškům slíbil, že předvede první trailer.

Sobota 26.7.

  • Warner Bros. - Sobota začne ve velkém stylu, ačkoliv studio tvrdí, že DC filmy neveze. Jenže víte jak to bylo loni. Taky nejdřív ticho po pěšině, a pak byl najednou oznámen Batman v Superman. Třeba studio alespoň potvrdí, zda opravdu chystá všechny nedávno odhalené komiksovky. Hlavní hvězdou večera bude závěrečná část Hobita, která na 99% přiveze trailer, který režisér Peter Jackson už hezkých pár dní slibuje. První upoutávky by se mohl dočkat také nový Šílený Max. Zdaleka nejméně zajímavě působí sci-fi sourozenců Wachowských Jupiter vychází. Film se už předvedl v celé řadě trailerů, nikdy to nebylo vyložené terno a s odložením premiéry skoro o rok, se většina diváckého zájmu naprosto vytratila.
  • Legendary - Menší studio se zaměřuje do velké míry právě na žánrové fanoušky a i letos by mohlo přivézt celou řadu zajímavých novinek. Z natáčení Jurského světa si prý filmaři neodskočí, studio však určitě bude chtít předvést Del Torův Crimson Peak, prodat je potřeba také Sedmého syna, další fantasy s Jeffem Bridgesem, a nikdo by se nezlobil, kdyby se na výstavě ukázal Warcraft. Loni nechyběl.
  • Boxtrolls - k novému animáku studia Laika asi není příliš co dodat. Krabicové příšerky vypadají na plakátech i v trailerech strašně roztomile a Comic-Con jen těžko odhalí něco podstatného, co bychom o filmu ještě nevěděli.
  • O něco sdílnější by mohl být panel k Sin City 2. Většina trailerů zatím byla hodně rychle sestříhaná, delší upoutávka s klidnějším tempem by film konečně mohla pořádně představit.
  • Marvel Studios - Na tenhle panel se těší asi vůbec nejvíc fanoušků. Marvel prozradil, že s blížící se premiérou už nebude znovu propagovat Strážce Galaxie, kteří se na výstavě představili loni. Daleko největší prostor by tak asi měli dostat Avengers 2, kteří podle Marka Ruffala (Hulk) přivezou kompletní obsazení. Promítání upoutávky je nevyhnutelné, nicméně Marvel prakticky nikdy svoje Comic-Conová videa neuvolňuje na internet. Můžeme doufat jedině v slovní popis, maximálně pirátský záznam. Stoprocentně se o slovo přihlásí také Ant-Man, Michael Douglas, představitel jedné z hlavních rolí, potvrdil, že na Comic-Conu bude. Natáčení začne teprve v srpnu, a tak si Marvel hlavně bude snažit udobřit fanoušky, kteří byli nespokojení s odchodem režiséra Edgara Wrighta. Můžeme čekat oficiální oznámení úplně celého obsazení, možná Ant-Manův kostým nebo pár koncept-artů.
  • Dále lze předpokládat, že chybět nebude ani Doctor Strange. Ředitel Marvelu Kevin Feige uvedl, že doktorův představitel bude odhalen letos v létě, Comic-Con je ideální příležitost. Chybět jistě nebude ani režisér Scott Derrickson. Soupisku by pak mohl doplnit Captain America 3, popřípadě Thor 3. Představitelé hlavních rolí obou filmů budou téměř určitě přítomní kvůli Avengers 2, takže není vyloučené, že dostaneme alespoň nové podtituly. Marvel sice před časem zveřejnil data premiér svých chystaných filmů až do roku 2019 a Comic-Con se zdá být logickým místem, kde by k nim mohl přiřadit konkrétní filmy, nicméně Feige teď naznačil, že by si odhalení většiny jmen studio mohlo nechat na později a zatím se soustředit pouze na ty nejbližší projekty. Pět let je přeci jen dlouhá doba.

A to je tak nějak všechno vážení. DC komiks v sobotu večer bude představovat svoje seriály a teoreticky by tedy mohl prozradit i něco o filmech, ale příliš pravděpodobné to není. Neděle je již tradičně značně plonková, filmové novinky by mohly padnout snad jedině o dalším LEGO příběhu. V rámci přehlídky budou úplně chybět přednášky studií Universal, Lionsgate a Disney, včetně jeho poboček Disney Animation a LucasFilm.

Universal by mohl představit některé své projekty díky partnerství s Legendary Pictures a Lionsgate hodlá propagovat alespoň v rámci výstavních ploch, když už si neplatí celý panel. Expendables 3 budou mít svůj stánek, ve kterém se s fanoušky budou zdravit herci Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Randy Couture, Kellan Lutz a Victor Oritz. Hunger Games: Síla vzdoru I. zase odhalí nový trailer ve stánku Samsungu, na jeho nových tabletech. Trailer bude uveden v pátek. Disney si pravděpodobně nechává odhalení na svoje vlastní akce - D23 a Star Wars Celebration. Účast na Comic-Conu přeci jen není levná a kdo má pro další diváky pořád vymýšlet nové prezentace, že ;-).

V komentářích dejte vědět, na který panel se nejvíc těšíte.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest