Star Trek 3 konečně nebude prequel

Star Trek 3 konečně nebude prequel | Fandíme filmu
Zatímco první dva nové Star Treky pojednávaly o tom, co bylo před seriálem, trojka slibuje konečně "klasický Star Trek". A opravdu bude režírovat Roberto Orci?

Už před časem Roberto Orci naznačil, že se ve Star Treku 3 posádka lodi Enterprise konečně vydá na pětiletou objevitelskou misi do hlubokého vesmíru, která byla hlavní náplní klasického seriálu z 60. let minulého století. Teď se o svém tvůrčím záměru rozpovídal Orci znovu. V prvních dvou Abramsových filmech bylo postavy potřeba představit i těm, kteří Star Trek neznají. Proto jsme dostali mladé, horkokrevné hrdiny, kteří teprve rostou ke svým předobrazům. Z již existující mytologie se čerpala především taková inspirace, která by vedle skalních příznivců byla povědomá i běžným divákům (například záporák Khan).

Teď už si restart vypracoval takovou pozici, ze které může posádku poslat na její slavnou misi hlubokým vesmírem a pustit se spolu s ní do neprobádaných vod. Filmaři se údajně snažili pokud možno vůbec nespoléhat na již existující materiál a připravit naprosto původní příběh. Pokud by se nějaká jednotlivost nebo situace podobala čemukoliv z již existující mytologie, zváží Orciho tým, zda známé označení či spojitosti nepoužít. Určitě prý ale nechce za každou cenu znovu ždímat již jednou vyprávěné příběhy.

Asi nikdy nezjistíme, zda byl původní záměr vždycky takový nebo se producenti pouze zalekli sílících tlaků skalních fanoušků. Těm se nelíbí, že nové postavy svým chováním často neodpovídají chování svých předobrazů, a že děj a motivy nových filmů (nebo lépe řečeno, děj a motivy Star Trek Into Darkness) pouze kopírují, ale zároveň překrucují, děj a motivy ze starého Star Treku. Vliv může mít i blížící se 50. výročí celé ságy.

Roberto Orci připouští, že má celkem slušně nahnáno. A to dokonce natolik, že ačkoliv je médii nebo i Zacharym Quintem (Spock) označován jako režisér filmu, sám za sebe říká, že dokud nedokončí scénář, studio jej neschválí a projektu definitivně nedá zelenou, nechce nic považovat za pevně dané. Z vyjádření není zcela zřejmé, zda Orci pouze nechce nic zakřiknout, anebo režisérem skutečně stále ještě definitivně jmenován nebyl, přičemž by se studio Paramount mělo konečně rozhodnout právě podle předloženého scénáře. Příliš překvapivé by to asi nebylo - Ještě jednou připomínáme, že ačkoliv Orci léta sledoval při práci J.J. Abramse (Star Trek, Star Trek: Do temnoty) i další režiséry a výstavbu filmu si osahal i jako producent, pořád je režisérským panicem, který by měl hned napoprvé ukočírovat několikasetmilionový projekt...

Zdroje: Collider, IGN, IGN II

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest