Prokletí Midasovy skříňky: Další fantasy pro mládež

Prokletí Midasovy skříňky: Další fantasy pro mládež | Fandíme filmu
Nejnovější následovník Harryho Pottera se dostal na naše DVDčka.

Co lze získat smícháním Harryho Pottera, Flynna Carsena a Skladiště 13? Jedním z mnoha možných výsledků je film Prokletí Midasovy skříňky (Adventurer: The Curse of the Midas Box). Britský film režiséra Jonathana Newmana (Foster) má sice nadějnou předlohu ve fantasy knize od G.P. Taylora a je velice slušně obsazen, jeho dosavadní hodnocení (17% na Rotten Tomatoes) však vypovídá o poněkud vlažném přijetí. Scénář napsali Matthew Huffman a Christian Taylor (Ztraceni) a produkci obstaraly společnosti Entertainment Motion Pictures a Arcadia Motion Pictures. Ve filmu mimo jiné účinkují Aneurin Barnard (Ironclad), Michael Sheen (TRON: Legacy, Masters of Sex), Lena Headey (Game of Thrones, Dredd), Sam Neill (Jurský park, Merlin) a Ioan Gruffudd (Fantastic Four).

Roku 1885 jsou pan Mundi (Gruffudd), společně se svojí ženou (Keeley Hawes) a dvěma syny – Mariahem (Barnard) a Felixem (Xavier Atkins) na návštěvě Londýna, kde se život mladého Mariaha obrátí vzhůru nohama. Oba jeho rodiče i bratr Felix jsou uneseni a on sám unikne nebezpečí jen o vlásek. Aby toho nebylo málo, od starého otcova přítele Willa Charityho (Michael Sheen) se chlapec dovídá o tajném úřadu, chránícím mocné artefakty, jehož členy jsou jeho rodiče i Will. Pátrání po zmizelé rodině zavede Mariaha a Willa do hotelu Princ Regent, jenž leží na malém tajuplném ostrově, a který vlastní zlomyslný Otto Luger (Neill) a lady Monica (Headey).

Trailer, na který se můžete kouknout pod článkem, pravděpodobně odpovídá celkovému pojetí filmu. Dokonalou zápletkou nebo bravurně zvládnutým zpracováním snímek nejspíš neoplývá, žánrové fanoušky by ale potěšit mohl. Pokud vás film zaujal, určitě vás potěší, že je v ČR od 9. 6. 2014 k dostání na DVD.

Prokletí Midasovy skříňky: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest