Mission London: Film, který porazil Avatara

Mission London: Film, který porazil Avatara | Fandíme filmu
I Bulhaři točí svoje blockbustery. Koukněte na trailer.

Asi málokdo, kromě zarytých fanoušků, zná bulharskou kinematografii a nebýt festivalů, nejspíš by ani o filmech z této země nebylo příliš slyšet. To ovšem neznamená, že by jejich filmový průmysl nějak skomíral. V roce 2010 natočil režisér Dimitar Mitovski snímek jménem Mission London, který se tehdy v Bulharsku stal nejúspěšnějším filmem, porazil i souběžně promítaného Avatara a během června se díky společnosti Film Europe podívá i do českých kinosálů. Scénář napsal spisovatel Alek Popov, společně s režisérem Dimitarem Mitovskim a Delyanou Manevou. Jelikož se jednalo o mezinárodní koprodukci s Velkou Británií, objevilo se ve filmu i pár známějších tváří, například Alan Ford (Podfu(c)k), Ralph Brown (Piráti na vlnách) nebo Tomas Arana (Gladiátor). Z bulharských herců dále účinkují Georgi Staykov (trilogie Millennium), Ana Papadopulu nebo Julian Vergov (Čtvrtý druh).

Po vstupu země do EU se manželka bulharského prezidenta rozhodne, že chce tento úspěch oslavit koncertem v Londýně, jehož se zúčastní i samotná královna Alžběta II. Pověří proto schopného Varadina, aby odjel do Anglie a vše potřebné zařídil. Jenomže když se vám do všeho plete zkorumpovaný personál ambasády, zločinecká skupina sídlící v kuchyni, uklízečka přivydělávající si jako striptérka a PR agentura, poskytující dvojníky známých osobností, relativně jednoduchý úkol se stává téměř nesplnitelnou misí.

Mission London je jakousi parodií Bulharů na Bulhary. Pravděpodobně ne všem může styl humoru ve filmu sedět. Někteří to označí za levnou zábavu, jiní uvidí skvěle napsanou komedii, dokonale splňující svůj účel. Názor na film si můžete udělat podle traileru nebo rovnou návštěvou kina. Znáte nějaký další bulharský film, který se vám líbil? Česká premiéra je naplánována na 19. června, v kinech film běžel už v únoru.

Mission London: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest