Fantastická čtyřka přibrala další záporáky

Fantastická čtyřka přibrala další záporáky | Fandíme filmu
Natáčení je na spadnutí a scenárista Simon Kinberg odhaluje, k jakým superhrdinským filmům lze novou čtyřku přirovnat.

Podle scenáristy Simona Kinberga začne natáčení nové Fantastické čtyřky možná už za týden a potrvá až někdy do srpna. Proto je třeba rychle doplnit obsazení, jehož nejnovějším přírůstkem je Tim Blake Nelson, který si zahraje Harveyho Eldera, excentrického a společensky nemožného vědce, který bude mít v aktuálním filmu vedlejší roli, ale v budoucnu by se z něj mohl stejně jako v komiksech vyklubat Mole Man - slepá bytost žijící v dutinách Země, kde buduje armádu mutantů připravenou zaútočit na nenáviděné pozemšťany. Podobnou roli měl Nelson už v Neuvěřitelném Hulkovi, kde hrál Samuela Sternse - taktéž roztržitého vědce, ze kterého se v budoucnu může vyklubat nebezpečný protivník.

Kinberg dále v jednom rozhovoru nepřímo naznačil, že by se ve filmu mohl objevit také Annihilus, když na nepřímou otázku odpověděl pouze „bez komentáře“. Annihilus je jedním z nejmocnějších protivníků Fantastické čtyřky, pochází z vesmírné části Marvelverse a jedná se o hmyzí bytost s nadlidskými silami, která navíc dokáže ovládat kosmickou energii a je prakticky nesmrtelná. Už v minulosti bylo odhaleno, že ve filmu uvidíme Doctora Dooma, je tedy otázkou, jak velkou roli by Annihilus měl, pokud by se skutečně objevil. A když už je řeč o Doomovi, podle nepodložených zvěstí by ve filmu mohl ovládat své Doomboty (robotické kopie sebe sama, používané v boji či jiných rizikových situacích), tentokrát v podobě telekineticky ovládaných dronů.

Podle Kinberga se nová Fantastická čtyřka odehrává v současnosti a jak je patrné už z obsazení, máme očekávat mladší hrdiny, než ve starších filmech. Filmaři se inspirovali v Ultimate Fantastic Four a čtyři přátelé budou stát na prahu dospělosti (střední školu už za sebou mají). Čeká nás příběh o dospívání a o tom, jak získali své schopnosti. Zatím to ještě nejsou žádní superhrdinové. Co se získání sil týče, film se určitým způsobem v komiksech inspiruje (ve filmu máme čekat „vědecké cestování“), ale doslovného výletu do vesmíru se tentokrát asi nedočkáme.

Scénář se k získaným schopnostem pokouší přistoupit v maximální možné víře z vědeckého hlediska, Kinberg slibuje střízlivou perspektivu a o dost vážnější pojetí, než jaké nabídly starší filmy Tima Storyho. Zase se ale nemáme bát nějaké deprese ala Temný rytíř. Stylem by Kinberg Fantastickou čtyřku zařadil někam mezi Kroniku (minulý film režiséra Joshe Tranka) a Raimiho Spider-Mana, přičemž Kronice se má "Čtyřka" blížit o něco víc. Rozhodně nás čeká víc dramatu než komedie. Poněkud opatrnější bude ale Fantastická čtyřka jen proto, že teprve vzniká, do budoucna se klidně může daleko víc rozmáchnout.

Kinberg má zkrátka o filmu poměrně jasnou představu, uvidíme, nakolik se ji podaří filmařům realizovat. Další novinky můžeme čekat spolu se začátkem natáčení nebo také v létě v rámci Comic-Conu.

Zdroje: Nerdist, Crave Online, Den of Geek, Collider, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest