Hobit 3 oficiálně mění název

Hobit 3 oficiálně mění název | Fandíme filmu
Jak se trojka bude jmenovat a o kolik minut bude delší prodloužená verze Šmakovy dračí pouště (tedy dvojky)?

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že by třetí Hobit nakonec nemusel jít do kin s podtitulem Tam a zase zpátky. Teď sám Peter Jackson potvrdil, že se název třetí části skutečně mění a ozřejmil důvody daného rozhodnutí.

Původní podtitul „Tam a zase zpátky“ byl zvolen v době, kdy se příběh měl dělit na dva filmy. Bilbo došel ve druhé polovině do Ereboru a pak se zase vrátil domů. Jenže ve chvíli, kdy byla série rozdělena na tři části, došel Bilbo do Osamělé hory už v prostředním filmu a název trojky tak podle Jacksona nedával tak docela smysl. Peter svůj pocit začal s producenty probírat poprvé při premiéře Šmakovy dračí pouště a všichni se dohodli, že definitivní rozhodnutí učiní ve chvíli, kdy bude hotový hrubý sestřih závěrečného dílu.

Ten byl dokončen minulý týden a po jeho zhlédnutí se všichni přítomní shodli, že ideálním podtitulem Hobita 3 bude The Battle of the Five Armies (Bitva pěti armád). Podtitul Tam a zase zpátky by mohl být využit, až celá trilogie vyjde v kompletním DVD/Blu-ray box-setu. V nejbližších měsících máme k Bitvě pěti armád očekávat první novinky, zatím Jackson může prozradit, že se horečně dokončuje také prodloužený sestřih Šmakovy dračí pouště, který bude o plných 25 minut delší, oproti kinosestřihu.

Co vy na to? Jste s novým názvem spokojení? Dávají Jacksonovy argumenty smysl nebo se jedná čistě o marketingový tah? A je další půlhodina k druhému filmu únosná?

Zdroj: Peter Jackson

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest