Box Office: Johnnyho Deppa zastavil divácký antivirus

Box Office: Johnnyho Deppa zastavil divácký antivirus | Fandíme filmu
Americká kina ovládli Kapitán, Rio a Bůh. Po světě pak lape tučné mouchy Amazing Spider-Man 2.

Velikonoční víkend roku 2014 patří dvojce Kapitána Ameriky. Film se udržel na první příčce s 26 miliony, což není žádné překvapení vzhledem k neutuchající divácké spokojenosti. Marvelu a Disneymu už přiteklo 200 milionů z Ameriky a 385 milionů ze zbytku světa. Robert Redford si jinak může připsat svoji roli na seznam nejvýdělečnějších postav v jeho životě, takže vidíte, že opravdová herecké kariéra začíná až tak po šedesátce.

Druhou příčku má druhé Rio. Jeho 22,5 milionů je pěkná tržba, ale přesto film po deseti dnech zaostává o nějakých pět mega za jedničkou. Celosvětově je animák někde na 250 milionech dolarů.

Boží nakopnutí dostalo rodinné drama Heaven Is For Real (trailer zde) založené na skutečném příběhu chlapce, který se údajně dostal na chvíli do nebe během klinické smrti. Ke 21,5 milionům pomohlo tomuhle filmu hned několik faktorů. Prvním z nich jsou jeho předchůdci jako televizní Son of God, epický Noe nebo "náboženské béčko" God's Not Dead. Druhým je pak fakt, že je film údajně silnou agitkou, která znovu přilákala cílovku lačnící po nějaké té filmové modlitbičce. Celý projekt pak jistila známější jména jako Greg Kinnear nebo Thomas Hayden Church. Po dystopických dramatech pro teenagerky se nám tu očividně rodí další trend, kterým jsou výborně profitující křesťanská dramata. Čekejte do roka dvojnásobný přídavek, protože tohohle se producenti jen tak nepustí.

Čtyřku drží Transcendence a nebude to trvat dlouho, než se propadne do zapomnění. Debut Nolanova bývalého dvorního kameramana Wallyho Pfistera totiž dostal k chudým 11 milionům ještě hrozné recenze a všeobecnou diváckou nespokojenost či absolutní nezájem. Ti, co četli oceňovaný scénář Jacka Paglena (recenzovali jsme ho zde), se jednohlasně shodují na tom, že je tenhle karambol Pfisterova vina. Tomu ale tenhle pokus, který si nepochybně vysloužil přijetím nejenom batmanovských filmů, rozhodně nijak neuškodí. Židle se ale mohutně kýve pod Johnnym Deppem, kterému v podstatě zůstává k obživě jen značka Pirátů z Karibiku. Ani Burtonovky ani projekty typu Cizinec, Rumový deník nebo nedejbože Osamělý jezdec totiž Johnnymu nepřinesly v posledních letech ani nějakou kritickou pochvalu, když už ne ty velkolepé tržby. Na papíře musela Transcendence určitě znít výtečně, takhle mají ve Warner Bros. jen štěstí, že dokázali rozprodat distribuci do zahraničí nebo do Číny a trochu zacelit ten 100 milionový rozpočet.

Na páté příčce je pak poslední velká novinka tohoto týdne Pár nenormálních aktivit 2, která otevřela za polovic, co minulý rok jednička, tedy za 9 milionů. Rodinné firmě Wayansových to ale absolutně nevadí, protože tenhle pokus o nové Scary Movie se zastaralými vtipy jde natočit za 3 miliony.

Od šestky pak sestupujeme po těchto filmech: Divergence se drží stále dobře a 6 milionů připočítává ke 134 mega z Ameriky. Stejné číslo připadlo i Costnerovu Draft Day, který půjde přes 20 milionů. Z hororu Oculus bohužel žádný hit nebude, protože se tuctově propadl o 60 procent a s 5 miliony je na 21 mega. S 5 miliony se pomalu šourá k 93 milionům Noe, který je ale celosvětově už na 290 milionech. God's Not Dead jde pak ve Státech k 50 milionům. Disney ještě o víkendu nasadil dokument o medvědech s prostým názvem Bears a tržba 4,7 milionů je zatím nejslabší, jakou takový přírodovědecký dokument kdy studiu přinesl.

Ameriku teď už necháme a podíváme se do zahraničí, kde The Amazing Spider-Man 2 otevřel ve 14 zemích za úhrných 47 milionů dolarů. Z Anglie to například bylo 15 milionů, v Mexiku 11 milionů, což je o trošku lepší výsledek, než jaký tam měl Captain America 2. Zato v Německu přišlo na Spider-Mana o 70 procent více diváků než na nejnovější Marvelovku a Spinnenmann odsud má 6,2 milionů. Příští týden se ho dočkáme i my v Čechách, také diváci v Itálii, Japonsku nebo Rusku. V květnu se pak objeví na Slovensku a v Americe.

Příští víkend budeme rozhodně hovořit o The Other Woman s Cameron Diaz, hororu The Quiet Ones nebo Brick Mansions, ve kterém se z filmového nebe na chvíli vrátí Paul Walker.

Zdroj: Forbes

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest