Transformers 4: Rozebíráme děj filmu

Transformers 4: Rozebíráme děj filmu | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Noví Transformers se poměrně důkladně představili široké veřejnosti. Přidáváme nejnovější plakát.

Upozornění: Následující text rozebírá děj filmu.

Je tu další novinka z letošního Cinema-Conu, kde filmaři představují majitelům kin a novinářům nejočekávanější filmy následujícího roku. Transformers 4 představil divákům Mark Wahlberg, představitel hlavní role, který se přítomné snažil přesvědčit o tom, že Transofmers: Age of Extinction budou nejvýdělečnějším filmem roku 2014, což se docela dobře může stát - poslední díl série překročil v kinech miliardu dolarů. K tomu Wahlberg dodal, že čtvrtá část ságy bude větší, než všechny tři předchozí dohromady. To už je poněkud silné prohlášení, o jehož pravdivosti se nejspíš budeme moci přesvědčit až v kině. A i když se nás doposud filmaři snažili ubezpečit, že se nejedná o žádný restart, tentokrát se Wahlberg dušoval, že si film bude moci užít každý, protože se jedná o zbrusu nový příběh. Michael Bay se prezentace nezúčastnil, protože stále ještě pracuje na dokončení filmu.

Následovalo promítání asi patnáctiminutového sestřihu, který uvedl záběr na živého dinosaura. Dost možná se jedná o záběr z úvodní scény filmu, kde se dozvíme něco o tom, jak dlouho už jsou na zemi ukrytí Dinoboti. O těch jinak v prezentaci nepadlo ani slovo. Do příběhu pravděpodobně vstoupíme spolu s novými hrdiny, s Cadem Yeagerem (Wahlberg) a jeho dcerou Tessou (Nicola Peltz), kteří se spolu snaží pouze ve dvou nějak protlouct. Cade je technicky zaměřený typ a za rodinné úspory koupí starý náklaďák, o kterém si myslí, že jej rozebere na součástky, které rozprodá s drobným ziskem. Jak už ale víte z teaser traileru, starý náklaďák je ve skutečnosti Optimus Prime.

Ten se zřejmě ukrývá před vládní organizací pod vedením Harolda Attingera (Kelsey Grammer), která se snaží zneškodnit všechny roboty, bez ohledu na to, jestli se jedná o Decepticony nebo Autoboty. Všichni jsou totiž považování za nebezpečné a vláda je přesvědčena, že v případě nové vesmírné invaze by se dokázala obejít bez pomoci Autobotů. Oživený Optimus zřejmě aktivuje nějaké vládní senzory, a tak Attinger vysílá k Yeagerům domů jednotku pod vedením agenta Savoye (Titus Welliver), která má vůdce Autobotů zadržet (nebo rovnou zneškodnit). Když Yeagerovi odmítají s agenty spolupracovat, vyšlápnou si Savoyovi muži na Tessu (opět známe z traileru), jenže na poslední chvíli na scénu přijíždí její přítel Shane (Jack Reynor) a v automobilové honičce prchá s rodinkou do bezpečí.

O nějaký čas později se rodina na silnici známé z teaseru setkává s Optimem a dozvídáme se, proč si lidé myslí, že se obejdou bez pomoci Autobotů. Na Primea zaútočí Galvatron (zřejmě poskládaný z trosek Megatrona), který není živý! Jedná se o uměle vyrobený stroj, na dálku řízený jeho konstruktérem Joshuou (Stanley Tucci). Galvatron v souboji vyhrává, jenže z ničeho nic přiletí loď, z té vystoupí Lockdown, robot který obvykle nesympatizuje ani s Autoboty ani s Decepticony a loví ostatní roboty, aby z jejich dílů vylepšil své vlastní tělo. Je možné, že stejnou motivaci bude mít i ve filmu. Lockdown odvleče Optima v síti, do které je ale zapletena i Tessa. A tady se nejspíš příběh rozjede na plné obrátky.

Rozložení lidských sil je poměrně zřejmé. Hlavním hrdinou je Cade, který se do víru událostí vrhne proto, aby zachránil svou dceru. Tessa pravděpodobně bude sloužit toliko jako dáma v nesnázích, žádné hlubší povahové rysy bychom od ní asi čekat neměli. Nijak výrazně se v zatím zveřejněných záběrech neprojevil ani její přítel Shane, který v ději bude sloužit jako Cadeův sidekick, kterého ale pan otec nemůže vystát, takže se nejspíš oba pánové budou neustále špičkovat. Attiger vystupuje jako hlavní lidský záporák, posedlý lovem robotů, Savoy je jeho prodloužená ruka, někdo, s kým si bude moct Cade dát přes ústa. Tucciho Joshua zřejmě bude stejnou humornou postavičkou, jakou byl Simmons (John Turturro) v původní trilogii - někdo, kdo ví o Transformerech víc než ostatní, začne jako jeden ze záporáků, ale nakonec se rozhodne hrdinům podat pomocnou ruku.

Dále novináři viděli sestřih z několika akčních scén, jmenovitě nejrůznější honičky v autech, útok vesmírných lodí na Hong Kong, rvačku Cadea se Savoyem na střechách činžáků nebo slaňování lidských hrdinů z věžáku. Víc odhaleno nebylo, ale z toho co už víme, se můžeme domnívat, že Lockdown útočí na Hong Kong proto, že se tam nachází továrna na výrobu robotů. Cade ho logicky do Číny následuje a Dinoboty nakonec povolá Optimus Prime, který se rozhodne nevděčným lidem přeci jenom pomoci. Další trailery jistě budou o ději odhalovat další a další podrobnosti.

Dále pro vás máme v Galerii nejnovější plakát a fotku, na které je k vidění Sophia Myles, která hraje výzkumnici Darcy. Na posledním obrázku je vidět Optimus Prime. Zpěvák Chester Bennington v rozhovoru uvedl, že vše nasvědčuje tomu, že by jeho kapela Linkin Park měla opět přispět titulní písní a také bylo definitivně potvrzeno, že film využije možností prostorového zvuku Dolby Atmos. Na úplný závěr přidáváme aktualizovanou vezi Super Bowl spotu, na které můžete vidět, jak se postupně zlepšují digitální triky.

Transformers 4: Spot s dotaženějšími triky

Zdroje: IGN, Cinemablend, io9, Coming Soon, Dolby, IMP Awards, Salient Arms International, TFW 2005, Sixx Sense

Galerie: 3

Transformers 4: Rozebíráme děj filmu | Fandíme filmu Transformers 4: Rozebíráme děj filmu | Fandíme filmu Transformers 4: Rozebíráme děj filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest