Jurassic World: Jedna postava se přece vrátí

Jurassic World: Jedna postava se přece vrátí | Fandíme filmu
Nikoho významného ale nečekejte. Navíc další novinky k obsazení.

loni v listopadu BD Wong naznačil, že by se mohl objevit v Jurrasic World a teď to potvrdil režisér Colin Trevorrow. Wong si zahrál v prvním Jurském parku doktora Wu, jednoho ze strůjců znovuzrození dinosaurů. Postava měla v románové předloze výrazně větší prostor než ve filmu a Jurassic World by to zřejmě mohl napravit. Podle Trevorrowa Wu „dva roky žil nedoceněný v Hammondově stínu“ a rozhodně ještě má co nabídnout. Co se hvězd prvních tří filmů týče, režisér chápe, že by je fanoušci chtěli vidět znovu, jenže Trevorrowa nenapadá žádný uvěřitelný důvod, proč by hrdinové měli znovu mít chuť ještě kdykoliv riskovat své životy ve společnosti dinosaurů. A nějak nesmyslně je do příběhu cpát nechce.

Co se nových protagonistů týče, Chris Pratt prý hraje „klasického hrdinu“ (ale v „moderním kontextu“, ať už to znamená cokoliv), který vás dokáže z džungle vysekat živé. Podle režiséra hraje vědeckého experta ve své oblasti a dovolí filmařům novým způsobem prozkoumat vztah lidí a pravěkých tvorů. Podle starších informací měl hrát Pratt bývalého vojáka, tak uvidíme, jak spolu armádní kořeny a vědecká expertíza půjdou dohromady. Bryce Dallaw Howard má naproti tomu hrát upjatou, odměřenou dámu z korporátní sféry, která se „neuvolní“ dokud jí na záda nezačnou funět dinosauři. Obě postavy se prý v příběhu jedna bez druhé neobejdou.

Co se vedlejších postav týče, Svou účast definitivně potvrdil na svém Twitteru Omar Sy. Že by se jednalo o stejnou roli, do které média loni na podzim mylně nominovala Idrise Elbu? A když už jsme u drbů, nedávno na internet „unikl“ scénář, jehož pravost byla rychle zpochybněna a teď také režisér Trevorrow potvrdil, že se jednalo o podvrh. Na závěr pak pro vás máme technickou novinku. Už dříve jsme se dozvěděli, že část filmu bude natočena na 65mm film, teď Trevorrow doplňuje, že natáčení bude probíhat ve formátu 2:1. Zážitek v kině si většina z nás asi spojuje s širokoúhlým formátem 2.35:1 (2.40:1), nicméně filmaři se pokoušeli najít kompromis, při kterém se jim podaří lépe vystihnout výšku dinosaurů a zároveň zcela nepřijdou o velkolepost širokoúhlého formátu. Dalším pozitivem zvoleného formátu by mělo být lepší využití vysokých pláten IMAX.

Co vy na to? Budou vám staré postavy chybět? A těšíte se na „vysoké“ dinosaury?

Zdroje: IGN, Colin Trevorrow, Omar Sy

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest