Filmy podle bojových videoher

Filmy podle bojových videoher | Fandíme filmu
Samostatná kapitola, která se soustředí na filmy podle bojových videoher je tady.

Jak jsme slíbili v našem posledním tematickém článku, na závěr našeho videoherního putování přinášíme souhrn filmů, které si vzaly za vzor inspirovat se bojovoými videohrami. 

 

 

Dvojitý drak (1994)

Kdo čekal jako první film natočený na motivy bojové videohry Mortal Kombat nebo snad Street Fighter, tak je na omylu. Ještě před těmito tituly tu byl Double Dragon, který si odkroutil premiéru v roce 1994. Děj se točí okolo mystického medailonu zvaný Dvojitý drak. Jedna část talismanu zesiluje moc nad tělem, druhá část nad duší. Oba díly se snaží získat démonický Robert T-1000" Patrick, který je svou rolí tak akorát pro smích, stejně jako účes na jeho hlavě. V cestě mu stojí Mark Dacascos, jedna z kapacit, ovládající bojové umění, kterému akční scény opravdu věříte, ale zde jeho um příliš nevynikl. Souboje navíc nejsou na dnešní dobu přesvědčivé a nikterak zajímavé. Co fanoušky maličko potěší, je možná bojová scéna mezi automaty, kde se postavičky z Double Dragon na okamžik objeví v herní formě. Trailer zde.

 

Street Fighter (1994, 2009)

Street Fighter a Jean-Claude van Damme, který si tehdy ještě užíval auru akční hvězdy. Jádro děje staví na nepřátelství mezi plukovníkem Guilem (van Damme) a generálem Bisonem (Raul Julia). Co naplat, že se ve filmu objevilo značné množství herních postav, kde jednu z rolí uzmula i popová zpěvačka Kylie Minogue. Na bojové scény došlo pořádně až v závěru, jinak se ve filmu prakticky vůbec nic neděje. Každopádně van Damme předvedl kop s otočkou znovu na výbornou. Když se to zkusilo nanovo o patnáct let později, o nějakém posunu k lepšímu nemůže být řeč. Kristin Kreuk (Lana ze Smallville) její bojové umění nelze věřit. O něco zajímavěji se tváří teaser trailer na webovou sérii. Trailery na první (zde) a druhý film (zde).

Mortal Kombat (1995, 1997)

„Finish Him!“ Bojová hra si vydobyla slávu mezi herními tituly především díky nadměrné brutalitě, kde šlo protivníka opravdu drsným způsobem usmrtit. Adaptace se v roce 1995 chopil Paul Anderson a v jeho podání se mu podařilo nemožné. Film o turnaji, kde bojují lidé o osud světa“, jak praví Liu Kang s tváří Robina Shou, byl jednoduchou, ale přesto svižnou a zábavnou oddechovkou, která byla podle většiny hráčů považována dlouhá léta za nejvydařenější adaptaci videohry. Bojovou choreografii navíc doplňovaly fajn triky a v pozadí hrál dnes už kultovní soundtrack a hlášky ve stylu: „To byly brýle za pět set dolarů, pitomče,“ se na úspěchu díla také podepsaly. Dvojku natočil John R. Leonetti. Vrátilo se jen minimum původního obsazení a jelikož film doplnily nové vidoeherní charaktery, sequel podle mnohých neměl raději nikdy vzniknout. V roce 1998 se ještě objevil seriál. Později bylo universum oživeno kraťasem Rebirth a následně webseriálem s podtitulem Legacy, který se objevil v roce 2011. Trailer k prvnímu a druhému dílu.

 

DOA - Na život a na smrt (2006)

Konzolová bojovka si největší část pozornosti získala určitě od mužského pohlaví. A to kvůli čemu? Tak především jsou tu sexy bojovnice z jedniček a nul s věrohodně se chovajícím poprsím! I film tlačí do popředí půvabně vyrýsované ženské tvary a pro nějakou tu ránu nejde něžné pohlaví daleko. Dobře se na ně kouká a nenáročná podívaná, která si na nic nehraje, díky tomu odsýpá rychlým tempem. Na světový turnaj jsou pozváni ti nejlepší bojovníci a bojovnice v bojovém umění a řežou se v něm hlava nehlava. Čekal snad od děje někdo něco víc? Trailer zde.

 

Tekken (2010)

Filmový Tekken udělal prozatimní tečku za (hranými) filmy podle bojových her. No dobře, neudělal, v japonské produkci vznikl ještě třeba King of Fighters. Nicméně Tekken příliš slavně nedopadl. Postav se ve snímku sešlo slušné množství a soubojů je také docela dost. Pohybují se však v mezích solidního průměru, neurazí, ale také neosloví a otřesný střih akčním scénám rovněž nepřidal. Aspoň trošku film zahřeje pasáží Lateefa Crowdera v roli Eddyho Gordo, který předvedl věrné ztvárnění bojového stylu capoiera. Stejně jako u aktuálně promítané adaptace Need for Speed, si i zde tvůrci se scénářem nelámali moc hlavu a zvolili motiv pomsty, který pohání celý děj kupředu. Jeden z herních charakterů se po tom, co je zabita jeho matka, rozhodne vstoupit do turnaje Železné pěsti, kde ho však čeká nejedno překvapení. Znechuceni hranou verzí se poté do filmového průmyslu vložili sami herní vývojáři z mateřské firmy Namco a natočili animovaný film s podtitulem Krvavá pomsta, který vyšel o rok později. V tomoto roce vznikl ještě jeden hraný Tekken s podtitulem Kazuya's Revenge. Trailery zdezde a zde.

A to je z videoherní minulosti na mezinárodním filmovém plátně vše. Jak sami vidíte, doposud to nebyla žádná sláva, tak doufejme, že do budoucna budou adaptace her zajímavější.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest