Big Hero 6: Celovečerní animovaná marvelovka

Big Hero 6: Celovečerní animovaná marvelovka | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Po řadě akčních filmů přinese Marvel do kin také celovečerní animák. Pojďte se seznámit.

Od chvíle, kdy Disney koupil Marvel, se přímo nabízelo, aby společnými silami vznikl celovečerní animovaný film. Postav, které se nehodí pro hrané zpracování má Marvel dost, Disney má zase letité zkušenosti s animací. První náznaky toho, že se nějaký animovaný film skutečně připravuje, se objevily začátkem roku 2012, posléze bylo oficiálně potvrzeno, že Disney zpracuje pro stříbrné plátno méně známý komiks Big Hero 6.

Superhrdinský tým se poprvé objevil ve druhé polovině 90. let minulého století, posléze se dočkal i vlastní minisérie. Členy týmu byli po nějaký čas i Wolverinův oponent Silver Samurai nebo X-Man Sunfire, později šestka spolupracovala také se Spider-Manem. Přesto se ale jedná o spíše autonomní komiks, který od zbytku marveláckého světa odlišuje i výtvarné pojetí, inspirované japonskou mangou. V celovečerním podání bychom pravděpodobně žádné napojení na svět Marvelu čekat neměli.

Dobrodružný film je předlohou inspirovaný jen volně, odehrává se ve fiktivní metropoli San Fransokyo (směs Tokya a San Francisca) a vypráví dojemný příběh čtrnáctiletého génia Hira Hamady, který ztratil svoji rodinu a jeho jediným společníkem je robot Baymax, jehož Hiro sám sestrojil. Když zákeřný plán hrozí zničit celé futuristické město, Hiro spojí síly s váhajícími a nezkušenými bojovníky se zločinem a společně se rozhodnou San Fransokyo zachránit.

Máme se těšit na komiksovou akci, smysl pro humor i disneyovské srdce. Film je počítačově animovaný a do kin bude uveden ve 3D. Projekt inicioval Don Hall, který o natáčení animované marvelovky hodně stál. Z několika různých alternativ se nakonec se studiem shodl právě na Big Hero 6, kterou také bude režírovat, společně s Chrisem Williamsem. Hall v minulosti režíroval Medvídka Pú (2011), Williams režíroval Bolta. Z Disneyho na film dohlížejí John Lasseter (producent či režisér řaday pixarovek a disneyovek, kreativní ředitel Pixaru a Disney Animation) a John Quesada, kreativní ředitel Marvelu, který pro Marvel vedle komiksů dělal hlavně na animovaných i hraných televizních seriálech. Česká premiéra je naplánována na 20. listopadu 2014, slovenská na 4.12. 2014. Film v našich kinech bude uveden pod názvem Velká šestka. Dole v galerii najdete první obrázky a koncept arty z filmu, následuje první teaser.

Big Hero 6: První teaser

Zdroje: Moon Cactus, SHH, SHH II, CBM, LA Times, Bleeding Cool

Galerie: 9

Big Hero 6: Celovečerní animovaná marvelovka | Fandíme filmu Big Hero 6: Celovečerní animovaná marvelovka | Fandíme filmu Big Hero 6: Celovečerní animovaná marvelovka | Fandíme filmu Big Hero 6: Celovečerní animovaná marvelovka | Fandíme filmu Big Hero 6: Celovečerní animovaná marvelovka | Fandíme filmu Big Hero 6: Celovečerní animovaná marvelovka | Fandíme filmu Big Hero 6: Celovečerní animovaná marvelovka | Fandíme filmu Big Hero 6: Celovečerní animovaná marvelovka | Fandíme filmu Big Hero 6: Celovečerní animovaná marvelovka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest